Gripa noua, fosta gripa porcina, bate la portile Croatiei!

Croatia este prima tara balcanica unde a aparut un caz suspect, in timp ce Organizatia Mondiala a Sanatatii va hotari in aceasta seara daca trece la nivelul 5 de alerta pandemica.
porc
Totul, dupa ce cazurile confirmate oficial la nivel mondial au ajuns la 122, iar numarul deceselor suspecte se apropie de 200. Cele mai multe sunt in America. De groaza acestui virus, H1N1, in Egipt guvernul a hotarat sa sacrifice toti porcii, desi s-a anuntat ca bietele animale n-au nicio vina.

Virusul H1N1 a ajuns acum si in estul Europei, dupa ce Croatia a anuntat primul caz suspect, la fel ca Franta si Polonia. Asta in timp ce Austria si Germania au confirmat primele cazuri de infectare, in timp ce in Spania numarul cazurilor confirmate a ajuns la 10. Toti bolnavii s-au intors recent din Mexic.

La fel se intampla si in Statele Unite. In California a fost decretata stare de urgenta. dupa cei doi oameni au murit in conditii incerte in Los Angeles. Insa primul caz mortal a venit din Texas. Este vorba de un copil de doi ani, despre care autoritatile nu vor sa dea detalii.

Ce nu spun guvernele este ca in ciuda mobilizarii generale, virusul e foarte greu de stavilit. Potrivit expertilor, e de ajuns un stranut pentru ca persoana infectata sa imprastie 40.000 de picaturi in jurul sau.

Singura veste buna este ca tratata de la primele simptome infectia da inapoi destul de repede. Numai ca teama de epidemie e atat de mare, incat in Liban ministrul sanatatii le-a recomandat conationalilor sa nu se mai sarute de cate ori se vad, ca sa evite infectarea.

Pe de alta parte, apar informatii contadictorii despre punctul de pornire al epidemiei. Presa britanica scrie ca ar fi vorba de un sat din estul Mexicului. Potrivit unei alte ipoteze insa, punctul de origine ar fi o ferma de porci din aceeasi regiune.

Localnicii riposteaza si sustin ca de fapt este posibil ca sursa virusului sa fie din afara tarii lor.

Sursa: Stirile PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *