Groapa de gunoi de la Bistrita a fost inchisa, iar deseurile care sunt colectate acum se arunca langa groapa de gunoi

Groapa de gunoi de la Bistrita a fost inchisa, iar deseurile care sunt colectate acum se arunca langa groapa de gunoi

Groapa de gunoi de la Bistrita a fost inchisa, iar deseurile care sunt colectate acum in municipiu sunt depozitate pe un teren de langa fosta groapa. Asta pana cand va fi deschisa prima celula de la Tarpiu. Odata ce acest lucru se va intampla, gunoiul aruncat langa fosta groapa din Zavoaie va fi mutat la Tarpiu.
Odata ce groapa de gunoi de pe strada Zavoaie a fost inchisa, autoritatile locale nu mai pot sa depoziteze deseurile acolo. Astfel s-au cautat solutii pentru depozitarea gunoiului colectat de la bistriteni pana cand va fi deschis depozitul de la Tarpiu. Solutia a fost stocarea deseurilor pe un teren aflat chiar in vecinatatea fostei gropi de gunoi din Zavoaie. In prezent, pe acel teren a fost adunat “un munte” de gunoaie.

“Acolo este o stocare temporara. Ei (n.red.- Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud) au inchis fosta groapa de gunoi, s-a finalizat inchiderea, iar pe amplasamentul vechi nu se mai poate stoca sau depozita. Pana la deschiderea primei celule de la Tarpiu ni s-a cerut sa avem o platforma pe care sa stocam temporar deseurile”, a explicat pentru Bistriteanul.ro viceprimarul George Avram.

Conform declaratiilor viceprimarului George Avram, odata ce depozitul de la Tarpiu va fi deschis, toate gunoaiele stocate pe terenul aflat langa fosta groapa din Zavoaie vor fi mutate.

In acesta conditii, pana cand colectarea se va face la depozitul din Tarpiu, gunoaiele bistritenilor vor fi adunate pe terenul de langa fosta groapa de gunoi.

Singurul inconvenient este ca respectivul teren nu este imprejmuit cu gard, iar cainii vagabonzi au acces acolo in orice moment si, mai mult decat atat, “muntele” de gunoi se afla chiar in apropierea cursului de apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *