Groapa de gunoi, langa apa potabila

Groapa de gunoi a orasului Filiasi bate toate recordurile in materie de incalcat legile. Este amplasata in apropierea ultimelor case din oras, peste drum de bazinele de stocare a apei potabile care alimenteaza toata reteaua, este neingradita, neprotejata, dar concesionata!

Fantana arteziana si termopanele sunt ultimul racnet in materie de civilizatie pentru mai toti edilii. Oricat de amarata ar fi o institutie a statului, tot si-a facut rost macar de o fereastra din PVC, daca de fantana arteziana n-a mai gasit bani in buget. Primarii, atinsi de boala eternitatii, nu mai stiu cum si ce sa faca pentru a-si lega numele de ceva, pentru a intra, vorba unora, in istorie. Edilii Filiasiului risca sa-si bage picioarele in istorie pentru ca au acceptat amplasarea gropii de gunoi a orasului peste drum de bazinele de stocare a apei potabile si la doar cateva zeci de metri de ultimele case, pe marginea drumului 605A, cel care va inghiti din bugetul consiliului judetean 172 de miliarde de lei pentru a fi asfaltat.

Apa de Isvarna cu parfum de gunoi

Fara nici un fel de amenajare, fara imprejmuire, fara paza si fara nici o dotare – obligatorie de cand facem parte din UE -, groapa de gunoi a Filiasiului este un focar de infectie prin care cauta zilnic oamenii cei mai saraci ai zonei. Copii de numai cativa ani asteapta gunoaiele orasului precum magazinele marfa din depozit. Au invatat ca, oricat de sarac ar fi, un om tot are ceva de aruncat la gunoi, iar ei parca sunt facuti sa caute si ultimul lucru care mai poate fi folosit macar o data. Nimanui nu-i pasa, centrul e departe si gunoiul de la marginea orasului nu pute pana in birourile functionarilor.

Ca sa scape de o grija, primaria a concesionat serviciul de salubrizare celebrei firme RETIM din Timisoara, in baza unui contract care nici macar nu a fost respectat. “Groapa de gunoi a orasului nu are nici un fel de avize legale si nici nu ne-am gandit sa le cerem pentru ca nu respecta nici un fel de norma sau lege. Am vrut sa o mutam mai in vale, spre Jiu, dar nu mai putem, ca am concesionat-o in primavara firmei RETIM, pe cinci ani, care s-a angajat sa faca imbunatatiri, dar nu le-a facut.

Este, intr-adevar, peste drum de bazinele de stocare a apei potabile care vine din conducta de la Isvarna, dar nu e nici un pericol, ca apa vine pe conducta, iar bazinele sunt acoperite. Nu e cum trebuie si noi stim asta, dar nici fonduri nu mai putem accesa, ca este o situatie speciala”, a spus primarul Nicolae Stancioi. Intr-adevar, la Filiasi, in ceea ce priveste groapa de gunoi, este o situatie speciala!

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,177FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente