Gunoaie tratate mai… inginereste

0
289

Incepind cu aceasta saptamina, administratia locala din Alba Iulia va incepe punerea in practica a unui nou program legat de gestionarea gunoaielor si a spatiilor de depozitare ale acestora. ” Vor fi zone in care vom intra cu bisturiul daca va fi nevoie. Se va lucra mai inginereste in tot ceea ce inseamna spatii de depozitare si containere, care vor fi inmultite”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Intre noile masuri care vor fi luate, acesta a amintit amenajarea unor spatii de depozitare la nivelul scarilor de bloc, acolo unde exista curti interioare, precizind ca societatea Salprest este pregatita din punct de vedere tehnic pentru aceasta incercare. Noua situatie ar trebui sa convina si oamenilor, cel putin din puntul de vedere al faptului ca factura de salubritate s-ar reduce pentru ca nu ar mai plati si pentru gunoiul altora, dar este de asteptat sa apara proteste din partea celor care ar putea acuza ca nu pot deschide geamurile din cauza mirosului.

„Trebuie sa finalizam infrastructura pentru acest nou tip de colectare si apoi trebuie sa convingem”, a completat Mircea Hava, constient ca va fi destul de dificil. El a mai precizat ca dupa ce acest program va deveni functional, se poate lua in discutie si colectarea selectiva a deseurilor, eventual dupa modelul pungilor de diferite culori, intr-o varianta care sa fie comoda pentru cetatean si, implicit, mai eficienta.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.