Gropile de gunoi ne costa

Data de 16 iulie a reprezentat pentru Romania data limita pentru inchiderea deseurineconforme cu standardele UE, care poate asadar declansa procedura de infringement datorita neindeplinirii de catre statul roman a acestor obligatii. 

Oficialii Ministerului Mediului confirma- “Data de 16 iulie e nenegociabila, iar Romania trebuie sa inchida gropile neconforme, pentru care primariile au negociat acest termen prin tratat. Pentru ca nu vom reusi, Comisia poate declansa infringement-ul. Derularea procedurii ne lasa insa cateva luni, pana la un an si jumatate, inainte de a se ajunge la penalitati”, precizeaza Dragos Nacuta, purtator de cuvant al Ministerului Mediului, citat de NewsIn. El a mai adaugat ca “in prezent, sunt in operare 165 depozite municipale neconforme si 26 conforme in zona urbana. Din cele 165 depozite in operare, 64 isi sisteaza activitatea la 16 iulie 2009, iar 101, pentru care s-a obtinut perioada de tranzitie, sisteaza activitatea etapizat pana la 16 iulie 2017”, potrivit datelor Ministerului Mediului.

In cazul in care se vor aplica penalitati, acestea s-ar situa, conform estimarilor, in jurul valorii de 200.000 de euro pe zi.

Sursa: www.newsin.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente