Gunoaie culese de pe malul Crisului

Directia Apelor Crisuri a intensificat controalele pe linia de igienizare a cursurilor de apa pentru a descuraja depozitarea necontrolata din judet. Raul Crisul Repede a fost unul din sectoarele controlate, transmite corespondentul AMOS News.

Inspectorii au descoperit in zona Sinteza, pe malul drept al raului, cantitati semnificative de deseuri. „Deseurile provin de pe santierele de constructii si au fost depozitate in albia majora a raului. In urma controlului, inspectorii au ajuns la concluzia ca molozul, rumegusul si deseurile sanitare au fost aduse cu masini de capacitate mare iar operatiunile s-au desfasurat pe timpul noptii”, a declarat Anca Mihociu, purtatorul de cuvant al Directiei Ape Crisuri Oradea.

Directia Tehnica din cadrul Primariei Oradea si Penitenciarul Oradea, au mobilizat peste 20 de persoane si doua masini de interventie care, timp de 6 zile au strans mizeria. La aceasta actiune s-au strans 24 de camioane de deseuri. Gunoiul a fost colectat selectiv si a fost transportat ulterior la groapa de gunoi.

„Din nefericire efortul uman si financiar depus de institutii nu a imbunatatit situatia. Dupa o saptamana, pe acelasi tronson au aparut din nou deseuri aduse tot pe parcursul noptii”, a mai spus sursa citata.

Conform legislatiei in vigoare, depozitarea in albii sau pe malurile cursurilor de apa a materialelor de orice fel se amendeaza cu sume cuprinse intre 75.000 lei – 80.000 lei, pentru persoane juridice, si cu 25.000 lei – 30.000 lei, pentru persoane fizice.

Sursa: Infonews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *