WWE investeste 22 mil. euro in productia si incalzirea cu biocombustibili in judetul Neamt

Compania islandeza WWE va investi peste 22 milioane de euro in doua programe, in judetul Neamt, pentru construirea unei fabrici de transformarea a deseurilor lemnoase in biocombustibili si pentru incalzirea cu biocomubustibili a orasului Roman care ar reduce cu pana la 75% costurile de intretinere.

“Noi avem un parteneriat inca din 2005 cu WWE, iar prin cel pe care l-am incheiat acum urmarim ca in cativa ani tot orasul Roman sa beneficieze de sistemul de incalzire bazat pe pelete, care este un biocombustibil”, a declarat, pentru NewsIn, consilierul Directiei tehnice din Consiliul judetean Neamt, Gheorghe Neculae.

Unul din proiecte prevede constructia unei fabrici de productie de pelete la Tarcau, care ar trebui sa fie functionala pana in februarie 2008, si a carei constructie va costa doua milioane de euro. “Au ales aceasta zona pentru ca la Tarcau sunt foarte multe deseuri lemnoase, iar aceasta forma de producere a energiei se bazeaza tocmai pe refolosirea lemnului si rumegusului”, a spus Neculae. In momentul finalizarii investitiei, fabrica va avea o capacitate de productie de 35.000 tone anual.

Cel de-al doilea proiect prevede incalzirea cu biocombustibil a unei parti a orasului Roman, iar in cativa ani, aceasta capacitate urmeaza sa se extinda in tot orasul. “Noi punem la dispozitie infrastructura, iar islandezii vor investi in utilaje si in refacerea retelelor”, a declarat primarul din Roman, Dan Carpusor. Pentru acest proiect, WWE va investi aproximativ 20 milioane euro. “Noi speram sa putem beneficia si in aceasta iarna de acest sistem, dar nu stim daca va fi posibil”, a adaugat primarul.

Sursa: The Monney Chanel

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente