Gunoaiele carasenilor au starnit revolta la Lupac

0
373

Localnicii i-au scos afara din caminul cultural pe responsabilii de proiect. Centrul de colectare si gestionare a deseurilor din tot judetul ar urma sa se intinda pe 40 de hectare de pasune care apartine localnicilor. Cetatenii din Lupac au facut scandal si i-au scos afara pe reprezentantii Consiliului Judetean.gunoaiele carasenilor

Cetatenii din Lupac au luat foc dupa ce reprezentantii mai multor institutii s-au deplasat ieri, la ei in comuna, si au incercat sa-i convinga ca ar avea numai de castigat de pe urma depozitului central al deseurilor. Auzind ca toate gunoaiele judetului vor ajunge la marginea comunei si ca acest proiect ar afecta 40 de hectare de pasune, localnicii nu i-au mai ascultat pe responsabilii de proiect si i-au invitat sa plece.

Satenii sunt speriati
„Cum sa acceptam sa aduca la noi in comuna tot gunoiul din Caras-Severin si, cine stie, poate si din judetele invecinate?! Sa ne contamineze pe noi, sa nu mai putem trai sanatos, sa nu mai putem creste nimic, sa nu mai mergem cu nimic la piata”, a spus revoltat Grigore Chindris. „Animalele nu mai au unde sa pasca. Eu am livada exact acolo unde vor ei sa aduca gunoiul. Eu am patru vaci, doi cai si 20 de oi. Ce fac cu ele ?”, se intreaba furios si Matei Duma. Nicolae Radic este la fel de suparat. „Timp de 40 de ani ne-a afumat haldina din capatul Resitei. Proiectul asta e pentru 30 de ani, trebuie sa ne gandim ce dezavantaje vor fi pentru copiii nostri. Cate mii de tone de gunoi vor aduce aici?”, a spus Radic.

Beneficiile proiectului
„Este vorba de 40 de hectare de pasune pe care urmeaza sa se faca o statie de selectare a deseurilor. Oamenii nu au inteles ca nu vor avea de suferit, ba, dimpotriva, vor avea numai beneficii de pe urma acestui proiect. Iluminatul ar fi fost gratuit, un procent din castig ne-ar fi revenit si noua”, a spus Marian Vlasici, primarul de la Lupac. Caras-Severin ar fi trebuit sa finalizeze deja un centru de gestionare a deseurilor la nivelul intregului judet. Initial, Consiliul Judetean, titularul proiectului, a identificat drept locatie pentru aceasta „groapa” ecologica localitatea Brebu. Localnicii s-au opus si la Brebu.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.