Suceava: Vulpile turbate ataca din nou

0
315

Directia Sanitar Veterinara face apel la populatie sa nu atinga cadavrele animalelor salbatice si sa anunte imediat medicul veterinar din localitatevulpi turbate

In ultimele zile au mai fost inregistrate doua cazuri de rabie la vulpe in judet. Primul caz a fost inregistrat la o vulpe ucisa in curtea unui satean din localitatea Stulpicani, in timp ce al doilea caz a fost inregistrat la o vulpe ucisa de cainii unui localnic din Vicovu de Jos.

„Revenim cu atentionarea intregii populatii privitor la interzicerea atingerii cadavrelor de animale salbatice si domestice, de asemenea rugam ca toate cazurile acestea cat si cazurile de comportament nefiresc la animalele vii sa fie anuntate imediat medicului veterinar competent teritorial”, a declarat dr. Petrea Dulgheru, directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA).

Aceste doua noi focare de rabie ridica la 17 numarul cazurilor de rabie la animale din acest an si acesta vine sa confirme realitatea epidemiologica a judetului a mai spus directorul DSVSA.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.