Gustul amar al incalzirii globale

0
487

Dupa dezbateri de doua saptamani la Bali, pe tema incalzirii globale, Natiunile Unite au incercat ieri, sa ajunga la un consens, fara rezultat insa. Acest lucru a determinat prelungirea conferintei si pentru astazi.

Statele Unite si Uniunea Europeana au incercat sa ajunga la un acord final cu privire la emisia gazelor cu efect de sera, conform CNN.

Europenii au facut presiuni pentru ca emisiile de gaze ale marilor poluatori sa fie reduse considerabil. Washingtonul nu a fost insa de acord cu toate propunerile discutate la Bali si a promis negocieri viitoare, iar rezultatul discutiilor de ieri de la Bali a lasat un gust amar.

Al Gore, proaspatul castigator al premiului Nobel pentru Pace a declarat: „Chiar tara mea, SUA, este principalul responsabil pentru obstructionarea progresului, aici la Bali”.

Tarile Uniunii Europene si cele in curs de dezvoltare au dorit un angajament din partea natiunilor bogate ca-si vor reduce emisiile lor de gaze intr-o proportie cuprinsa intre 25 si 40% pina la sfirsitul viitorului deceniu, informeaza BBC.

Un recent raport al organizatiei National Environment Trust (NET) afirma ca „42 de state americane emit, fiecare, mai mult gaz cu efect de sera (GES) decat peste 100 de tari in curs de dezvoltare la un loc”.

Sursa: 9AM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.