Guvernul Ponta vrea garantii materiale complementare de la RMGC. O intalnire cu reprezentantii companiei este programata peste doua saptamani.

Daniel Chitoiu

Atat de mult s-a plans Ponta de lobby-ul facut de Basescu pentru proiectul RMGC incat poate fi banuit de intentii bune, dar cand un membru al cabinetului face acelasi lucru, demiterea lui trebuie sa fie imediata!

Solicitam demiterea lui Daniel Chitoiu, Ministrul Economiei, pentru declaratia referitoare la Rosia Montana: “Eu sunt convins ca acest proiect va demara in acest an”.

Amintim ca Ponta l-a mai demis recent pe vicepresedintele ANRE “pentru aroganta” in urma declaratiei neinspirate a acestuia potrivit careia cresterea cu 5% a pretului electricitatii “nu inseamna nimic”, echivaland cu consumul generat de becul uitat aprins in baie.

O intalnire USL-ista cu reprezentantii companiei este programata peste doua saptamani, imediat dupa alegeri.

Guvernul Ponta vrea “garantii materiale complementare” de la RMGC. Noi vrem de la Ponta un cabinet fara ministri lobisti, care sa mearga la o intlanire cu reprezentantii Gold Corporation ca sa dea din coada precum catelusii si sa le manance din palma.

Solicita Demiterea Ministrului Economiei, Daniel Chitoiu,  pe Facebook: https://www.facebook.com/events/468786269805135/

Ministrul Economiei Daniel Chitoiu a declarat vineri la Alba Iulia ca Guvernul va solicita investitorilor de la Rosia Montana garantii materiale complementare astfel incat sa existe certitudinea ca programul de investitii in domeniul mediului va fi realizat.

Chitoiu a declarat ca peste doua saptamani este programata o intalnire cu conducerea RMGC, la care va participa si Ministrul Mediului Rovana Plumb, unde investitorii vor trebui sa prezinte programul de investitii si sa dea garantii ca dupa incetarea exploatarii, programul de mediu va continua.

“Noi nu trebuie sa ne jucam cu viata oamenilor din acea zona si cu viitorul generatiilor urmatoare pentru ca investitiile in mediu sunt o componenta importanta a reluarii exploatarii miniere de la Rosia Montana”, a spus ministrul Economiei.

Daniel Chitoiu a mai precizat ca a mers la Rosia Montana stiind ca in acest an Guvernul Ponta va rezolva problema exploatarilor miniere si ca dezvoltarea industriei miniere pe criterii de eficienta economica dar si din punctul de vedere al investitiilor in domeniul mediului este un punct important din programul de guvernare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente