Guvernul S.U.A. subventioneaza productia de masini ecologice

autobuz ecologicGuvernul S.U.A. sustine dezvoltarea productiei de masini ecologice. Ministerul Energiei S.U.A. (U.S.A. Department of Energy) a anuntat marti, 23 iunie, ca va pune in aplicare finantarea Nissan Motors si a altor trei mari companii de automobile din Statele Unite, precum Ford Motors, cu aproximativ 8 miliarde de dolari.

Este prima data cand va fi pus in aplicare sistemul de finantare, stabilit cu scopul de a sprijini dezvoltarea productiei de masini ecologice, precum automobilele electrice.

Astfel, Ford vor primi 5,9 miliarde $, Nissan 1,6 miliarde $, iar compania americana de productie a automobilelor electrice Tesla Motors va primi 465 de milioane de dolari. Ford Motors au declarat, in aceeasi zi, ca vor accepta decizia Ministerului Energiei. De asemenea, au mentionat ca planuiesc sa investeasca cca. 14 miliarde $ in urmatorii 7 ani, pentru dezvoltarea productiei de autoturisme corespunzatoare conditiilor de protectie a mediului.

Ca suport financiar vor fi utilizati cei 25 de miliarde de dolari garantati drept suma de finantare cu dobanda redusa, confirmata in septembrie, anul trecut, de catre ambele camere ale Parlamentului S.U.A.. Cea mai mare companie de automobile din Statele Unite, General Motors (GM) au solicitat, de asemenea, o suma de peste 10 miliarde de dolari, dar deocamdata sunt in asteptare. Conform surselor media americane, peste 100 de firme de automobile au aplicat pentru proiectul de subventionare si se pare ca Ministerul Energiei S.U.A. urmeaza sa decida, pe rand, si asupra finantarii acestor companii.

Sursa: www.asahi.com/english

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente