DigiCasa ecologica

0
435

Casa ecologicaDigiCasa este descrisa ca fiind casa inteligenta, casa moderna, casa securizata si automatizata KNX. Acest standard, KNX-ul, este un standard ecologic datorita faptului ca ofera posibilitatea reducerii drastice a consumului de energie fara a afecta confortul dat de cele mai moderne echipamente si instalatii. Totul este posibil prin automatizare, prin preprogramarea functiilor cladirii si a spatiilor adiacente.

Tehnologiile moderne evolueaza, de cele mai multe ori, inspirate si in oglinda cu modul de functionare al omului si societatii. Daca pentru om, deprinderile si automatismele (de ex. cele implicate in mers sau conducerea autovehiculelor) inseamna in plan energetic economie si randament, acelasi lucru se poate spune si despre DigiCasa,faptul ca  economiseste atat resursele casei- electricitate, gaz- cat si pe ale noastre. Vom avea de indeplinit mai putine ritualuri zilnice pentru ca ele vor fi executate, conform dorintei noastre, de catre DigiCasa.

Pentru ca fiecare componenta a sistemului este microprocesata, acest fapt permite functionarea atat locala cat si sincronizata cu intregul. Afectarea, prin uzura fizica, a parametrilor functionali ai unui element al sistemului nu perturba functionarea ansamblului.

DigiCasa integreaza si sistemele de securitate traditionale (supraveghere video, sistem de alarmare, control acces si sistem antiincendiu) dar este prin ea insasi sistem activ de securitate pentru ca monitorizeaza in permanenta buna functionare a echipamentelor, accesul autorizat sau neautorizat, indicatorii de panica, ruleaza scenarii de descurajare si comunica in permanenta cu proprietarul indiferent unde s-ar afla acesta.

Ecologia nu mai inseamna, de mult timp, viata in pestera si hranirea cu fructe sau legume nepreparate termic. Ecologia subsumeaza eforturile din diferite domenii de armonizare cu mediul si, de ce nu, cu noi insine. DigiCasa reprezinta efortul tehnologiei in sprijinul acestui demers.

Toate bume si, mai ales, ECOLOGICE!

[email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.