Hartuirea balenierelor japoneze este o tactica ineficienta

0
502
Hărţuirea balenierelor japoneze este o tactică ineficientă
Hartuirea balenierelor japoneze este o tactica ineficienta

Hartuirea flotei nipone de baleniere in apele oceanului Antarctic de catre vase ale organizatiilor care protesteaza impotriva uciderii cetaceelor nu constituie o tactica eficienta, avand, dimpotriva, efectul cresterii sustinerii pentru vanatoare in cadrul populatiei japoneze, sustine Atsuhsi Ishii, un specialist nipon in stiinte politice, transmite AFP.

Majoritatea japonezilor sunt impotriva vanatorii de balene: ei nu vor sa consume carne de balena, insa nu vor ca organizatiile pentru apararea balenelor sa le spuna ce trebuie sa faca’, a explicat Atsushi Ishii, politolog specializat in relatii internationale si probleme de mediu de la Universitatea din Tohoku.

‘Miscarile anti-vanatoare nu fac in ultima instanta decat sa mareasca sustinerea pentru vanatorile in scopuri stiintifice’, a mai adaugat cercetatorul, autor al unei carti despre acest subiect, ‘Anatomia dezbaterii cu privire la vanatoarea de balene’.

In pofida unui moratoriu international care interzice vanatoarea de balene, intrat in vigoare din 1986, Japonia continua sa vaneze cetacee in apele oceanului Antarctic si ale Pacificului, invocand scopuri stiintifice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.