Hidroelectrica va vinde 16 microhidrocentrale in decembrie

Licitatia pentru vanzarea celor 16 microhidrocentrale care trebuie privatizate in perioada urmatoare va incepe in prima saptamana a lunii decembrie, dupa ce procesul va fi aprobat de actionari, a anuntat, joi, directorul general al Hidroelectrica, Traian Oprea, citat de NewsIn.

„Ieri (miercuri n.r.) am avizat demararea actiunii in Consiliul de Administratie al Hidroelectrica. Urmeaza ca, saptamana viitoare, sa aprobam procesul, impreuna cu Fondul Proprietatea, in Adunarea Generala a Actionarilor”, a spus Oprea.

Potrivit directorului general al Hidroelectrica, societatea va anunta precalificarea pentru companiile care vor sa cumpere microhidrocentralele, prezentarea documentatiei si analizarea ofertelor, proces care va dura circa o luna, insa numai dupa ce AGA va aproba acest proces.

„Astfel ca estimez ca licitatia propriu-zisa pentru vanzarea celor 16 microhidrocentrale va avea loc in prima saptamana a lunii decembrie”, a adaugat oficialul Hidroelectrica.

In conformitate cu tratatul de aderare la Uniunea Europeana (UE), Romania trebuie sa privatizeze toate cele 150 de microhidrocentrale aflate in posesia statului, din care doar 48 au fost privatizate pana in acest moment.

Unul dintre motive este trecerea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), astfel ca in Minsterul Economiei nu mai exista nici un departament responsabil de privatizari.

Sursa: Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *