Holrom va finaliza parcul eolian din judetul Tulcea

0
445
Vestas livreaza in acest an turbine eoliene de 72 MW in Tulcea
Vestas livreaza in acest an turbine eoliene de 72 MW in Tulcea
Holrom va finaliza parcul eolian din judetul Tulcea

Compania Holrom Renewable Energy va finaliza in aceasta luna un parc eolian in localitatea Baia, din judetul Tulcea, proiect in valoare de 21 milioane euro, potrivit Mediafax.
„Asteptam ultimele avize pentru a putea incepe sa furnizam curent”, a declarat miercuri directorul general al Holrom, Andrei Danga, intr-o conferinta de presa organizata de UniCredit Leasing.

Valoarea totala a proiectului de la Baia, cu o capacitate de 17 MW, se ridica la 21 milioane de euro, din care finantarea UniCredit Leasing acopera 11 milioane de euro.

Parcul va avea o productie anuala 59.000 MWh de electricitate, care va asigura consumul pentru 14.000 de gospodarii.

Potrivit lui Danga, Holrom mai are in plan dezvoltarea a 12 proiecte, cu o putere totala de 120 MW.

„Din punctul nostru de vedere, vrem sa mai finantam prin UniCredit Leasing cel putin inca doua proiecte”, a adaugat Danga.

La randul sau, directorul de vanzari al UniCredit Leasing, Dan Constantinescu, a declarat ca societatea intentioneaza sa finanteze inca doua proiecte eoliene in acest an.

„Odata cu legislatia entuziasmul tuturor va fi mult mai mare”, a afirmat Constantinescu.

UniCredit Leasing a finantat anul trecut proiecte in valoare totala de 226 milioane de euro. Potrivit societatii, piata totala de leasing s-a ridicat anul trecut la 1,1 miliarde de euro.

Holrom este una dintre cele doua companii cu care UniCredit a incheiat contracte de leasing pentru investitii in energie eoliana. Cealalta companie este Energy Rose Group, controlata de investitori israilieni, care opereaza in principal in Polonia si Romania.

Holrom Renewable Energy este detinuta de doua companii inregistrate in Cipru, RG Renovatio Group Limited (85%) si Eevelthisis Holdings Limited (15%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.