Hotararea nr. 166 din 12.02.2004 pentru aprobarea proiectului “Dezvoltarea sistemului de colectare a deseurilor de ambalaje pet postconsum in vederea reciclarii”

Hotararea nr. 166 din 12.02.2004 pentru aprobarea proiectului “Dezvoltarea sistemului de colectare a deseurilor de ambalaje pet postconsum in vederea reciclarii.
reciclare deseuri
Pentru sustinerea proiectului se aloca nerambursabil suma de 9.600 lei/kg deseu de ambalaj PET postconsum colectat in vederea reciclarii. Suma de 9.600 lei/kg se utilizeaza integral de catre beneficiari numai pentru plata deseurilor de ambalaj PET postconsum achizitionate de la agentii economici autorizati in vederea colectarii lor de la populatie. Finantarea proiectului a fost asigurata din bugetul Fondului pentru mediu.

Ordinul nr. 95 din 12 februarie 2005 privind stabilirea criteriilor de acceptare si procedurile preliminare de acceptare a deseurilor la depozitare si lista nationala de deseuri acceptate in fiecare clasa de depozit de deseuri. In cadrul acestui ordin se aproba criteriile de acceptare si procedurile preliminare de acceptare a deseurilor la depozitare si lista nationala de deseuri acceptate in fiecare clasa de depozit de deseuri. Prevederile cuprinse in anexa sunt revizuite periodic, in functie de modificarea cerintelor legislative nationale si europene si a conditiilor tehnico-economice. Lista nationala de deseuri acceptate in fiecare clasa de depozit de deseuri respecta clasificarea si codificarea din Hotararea Guvernului nr. 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase. Institutiile insarcinate cu ducerea la indeplinire a acestui ordin sunt Directia gestiune deseuri si substante chimice periculoase din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si agentiile regionale pentru protectia mediului duc la indeplinire prezentul ordin. Prin intermediul acestui ordin a fost transpusa in legislatia romana Decizia Consiliului 2003/33/CE stabilind criteriile si procedurile pentru acceptarea deseurilor la depozite ca urmare a art. 16 si anexei II la Directiva 1999/31/CE, publicata in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene (JOCE) nr. L11 din 16 ianuarie 2003.

Sursa: Infomediu Europa

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente