Hrana bio e sigura

CERT – Parintii pun pe primul loc sanatatea copiilor cind fac cumparaturi
Siguranta alimentara a copiilor este unul din cele mai importante motive de “inverzire” a dietei unei familii.

Intr-o lume in care poluarea si chimicalele fac legea, asigurarea bunastarii fizice a odraslelor este cea mai importanta preocupare pentru parinti. Potrivit unui sondaj online realizat de compania americana PriceGrabber, 58% din cei 1.019 de parinti intervievati au declarat ca siguranta copiilor este principala lor prioritate, in timp ce 47% pun pe primul loc sanatatea si nutritia. Urmarea: 78% dintre parinti au declarat ca achizitioneaza produse alimentare ecologice, fara chimicale, potrivit sondajului citat de presa de peste Ocean.

Interesul pentru bio al parintilor este cu atit mai mare cu cit anul acesta siguranta alimentara a americanilor a fost pusa in pericol de carnea de vita “defecta” si, incepind din aprilie, de rosiile si ardeii cu salmonela a caror “sursa” nu a fost identificata. Aproape jumatate dintre americani sint ingrijorati ca s-ar putea imbolnavi din cauza mincarii contaminate, potrivit unor informatii aparute in presa internationala. Si evita sa mai cumpere anumite produse sau aleg alternativele eco, a caror calitate este garantata de reguli stricte de urmarire a provenientei si de control. Mai mult, majoritatea americanilor sustin acum introducerea unor astfel de reguli stricte pentru toate produsele alimentare.

LA NOI. Si in Romania o mare parte din bio-consumatori sint parinti care vor sa-si tina copiii departe de mincarea artificiala cu pesticide, E-uri si alte chimicale toxice, spun comerciantii specializati. Produsele eco sint cele mai sigure din punct de vedere al sanatatii, fiind controlate atit de institutiile de resort ale statului, cit si de organismele de inspectie din agricultura bio. In plus, cercetatorii au aratat ca aceste produse sint mai bogate in substante nutritive decit cele conventionale.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente