Iasi: nici un leu pentru spatii verzi

0
281

In timp ce Bacaul, Vasluiul, Botosaniul si chiar doua comune din judetul Iasi vor beneficia de fonduri pentru amenajarea de noi spatii verzi, municipiul cu pretentii de capitala culturala a Moldovei nu a reusit sa depuna nici macar un proiect in acest sens

In perioada 27 iulie – 15 septembrie, reprezentantii autoritatilor locale din toata tara au avut posibilitatea de a depune proiecte la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) pentru a obtine finantare in vederea realizarii unor parcuri sau a unor gradini, amenajari sportive publice, gradini botanice, baze de agrement sau parcuri de distractie.

„Programul National de imbunatatire a calitatii mediului prin re-alizarea de spatii verzi in localitati”, adoptat de Guvern in sedinta din 20 iunie, se aplica incepand cu acest an si se va derula pe o pe-rioada de trei ani, cu posibilitatea prelungirii.

Pentru 2007, suma alocata a fost de 25 de milioane RON. Ca urmare a numarului mare de proiecte depuse de autoritatile locale, in sedinta din 11 octombrie, Guvernul a suplimentat fondurile cu 35 de milioane RON. De banii pusi la bataie de Ministerul Mediului, s-au grabit sa beneficieze peste 100 de localitati din tara. Proiectele depuse au fost selectate de comisia de analiza dintr-un numar total de 160 de cereri de finantare.

Citeste articolul integral Iasi: nici un leu pentru spatii verzi in Financiarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.