Iasi: nici un leu pentru spatii verzi

In timp ce Bacaul, Vasluiul, Botosaniul si chiar doua comune din judetul Iasi vor beneficia de fonduri pentru amenajarea de noi spatii verzi, municipiul cu pretentii de capitala culturala a Moldovei nu a reusit sa depuna nici macar un proiect in acest sens

In perioada 27 iulie – 15 septembrie, reprezentantii autoritatilor locale din toata tara au avut posibilitatea de a depune proiecte la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) pentru a obtine finantare in vederea realizarii unor parcuri sau a unor gradini, amenajari sportive publice, gradini botanice, baze de agrement sau parcuri de distractie.

“Programul National de imbunatatire a calitatii mediului prin re-alizarea de spatii verzi in localitati”, adoptat de Guvern in sedinta din 20 iunie, se aplica incepand cu acest an si se va derula pe o pe-rioada de trei ani, cu posibilitatea prelungirii.

Pentru 2007, suma alocata a fost de 25 de milioane RON. Ca urmare a numarului mare de proiecte depuse de autoritatile locale, in sedinta din 11 octombrie, Guvernul a suplimentat fondurile cu 35 de milioane RON. De banii pusi la bataie de Ministerul Mediului, s-au grabit sa beneficieze peste 100 de localitati din tara. Proiectele depuse au fost selectate de comisia de analiza dintr-un numar total de 160 de cereri de finantare.

Citeste articolul integral Iasi: nici un leu pentru spatii verzi in Financiarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente