Reghinul da lovitura la finantari de spatii verzi

Reghinul va fi cel mai castigat, din punct de vedere financiar, dintre toate localitatile muresene alese de Guvernul Romaniei pentru a infiinta spatii verzi. Este vorba de suma de 1.146.879 de lei, oferita pentru a-si amenaja parcuri publice si locuri de joaca pentru copii. Fondurile guvernamentale vor sosi in oras in urma hotararii adoptate de executivul de la Bucuresti din data de 17 octombrie.

Penurie de spatii verzi

Demarat in luna iunie a acestui an, Programul national “Mai multe spatii verzi”, initiativa este urmarea constatarii, de catre specialistii romani si europeni, ca in Romania este nevoie de mai multe spatii verzi pentru mentinerea sanatatii publice. Acest lucru a fost confirmat si de ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Korodi Attila, in recenta sa vizita efectuata la Tirgu-Mures. “Mai mult, atrag atentia ca este interzisa efectuarea de constructii pe spatiile verzi din intravilanul localitatilor”, a subliniat acesta.

In acest context, Guvernul a decis ca noua localitati din judetul Mures vor beneficia de fonduri pentru infiintarea de spatii verzi, in afara de Reghin fiind vorba de Iernut- un milion de lei, Corunca, Sinpaul, Chibed, Saschiz si Vargata cate 500.000 de lei, Sovata -400.000 de lei si Albesti – 250.000 de lei.

Sursa: Punctul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,169FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente