Iberdrola: Nu putem continua proiectele eoliene din Romania

0
472
Upetrom renun?? la inten?ia de a produce piese pentru eoliene ?i revine pe zona de utilaj petrolier
Upetrom renunţă la intenţia de a produce piese pentru eoliene şi revine pe zona de utilaj petrolier
Iberdrola: Nu putem continua proiectele eoliene din Romania

Iberdrola nu poate continua proiectele eoliene programate pentru piata romaneasca, din cauza partenerului Eolica, potrivit lui Adrian Goicea, reprezentantul companiei spaniole, aceasta anuntand anterior proiecte de productie a energiei cu o valoare totala de circa 2,5 miliarde euro.
Copilul tau are 2 ani? Si tu te gandesti deja sa-l trimiti la facultate? Si noi la fel.

„Nu vindem nimic, dar din cauza partenerului Eolica, care nu si-a indeplinit sarcinile, nu suntem in situtia de a le continua”, a declarat Goicea, fara sa faca alte comentarii, scrie Mediafax.

Presa spaniola a relatat ca Iberdrola ar vinde proiectele eoliene din Romania catre Sinovel, informatie dezmintita insa de Iberdrola.
„Alte proiecte ale noastre inregistreaza unele intarzieri, din mai multe motive, ceea ce este normal pentru o investitie de asemenea marime, dar suntem in grafic”, a declarat, intr-un comunicat, administratorul Eolica Dobrogea AG, Christoph Kapp.
El a adaugat ca nu poate comenta „posibile negocieri” intre Eolica Dobrogea si alte firme in afara de Iberdrola.
In 2008, Iberdrola a cumparat de la Eolica Dobrogea 50 de proiecte eoliene, cu o capacitate totala de 1.600 MW, si a anuntat ca va finaliza toate investitiile pana in 2017, in colaborare cu Eolica.

Deocamdata, Iberdrola produce pe piata romaneasca energie in centrale eoliene cu o putere de 80 MW, in localitatea Mihai Viteazu din judetul Constanta.

Ministerul Economiei anunta in luna mai ca firmele romanesti C-Tech si Rokura au incheiat cu producatorul chinez de turbine eoliene Sinovel au acord in baza caruia acesta va furniza echipamente si servicii pentru capacitati energetice eoliene de 1.200 MW care urmeaza sa fie dezvoltate in Dobrogea.

Firmele C-Tech, Rokura si Eolica Dobrogea sunt partenerii locali ai Iberdrola.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.