IBM a deschis prima unitate de reciclare a serverelor vechi din China

0
567
IBM a deschis prima unitate de reciclare a serverelor vechi din China
IBM a deschis prima unitate de reciclare a serverelor vechi din China

IBM a deschis prima unitate de reciclare a serverelor vechi din China, aceasta piata avand un potential de crestere pe plan local de pana la 2 miliarde de dolari pana in 2014.

Timp de mai multe decenii, exportul de deseuri electronice din SUA si Europa catre Asia a creat ingrijorari cu privire la impactul asupra mediului si asupra lucratorilor care in schimbul unor salarii foarte mici, dezasambleaza dispozitive toxice pentru a recupera metalele pretioase si piese de schimb, potrivit Forbes.

China, o piata noua

In China, economia infloritoare a incurajat o risipa a aparatelor eletronice, ceea ce s-a transformat intr-o problema pe care autoritatile incearca acum sa o rezolve prin incurajarea reciclarii calculatoarelor, potrivit lui Richard Dicks, director IBM Global Assets Recovery Services.

Unitatea de reciclare a fost deschisa in Schenzhen, langa o fabrica IBM si va recicla 100 de mii de servere si computere pana in 2014 pe care le va revinde pe piata chineza.

„Piata chineza este imensa din perspectiva comertului cu servere”, este de parere Richard Dicks.

Compania dispune de fabrici de reciclare in toata lumea care au o capacitate de a prelua 33 de tone de deseuri pe saptamana, suficiente pentru umplerea a 61 de avioane Boeing Dreamliner, potrivit lui Dicks.

IBM a negociat cu guvernul chinez timp de doi ani pentru a obtine licenta de functionare la Schenzhen.

„E simplu sa cumperi un computer nou, insa este greu sa scapi de unul vechi. Suntem prima unitate de reciclare care a obtinut licenta de functionare si avem avantajul ca suntem primii de pe aceasta piata”, a concluzionat Dicks.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.