Agentia de Mediu a inceput procedura de evaluare a impactului asupra mediului in cazul extragerii gazelor de sist

Agentia de Mediu a inceput procedura de evaluare a impactului asupra mediului in cazul extragerii gazelor de sist
Agentia de Mediu a inceput procedura de evaluare a impactului asupra mediului in cazul extragerii gazelor de sist

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Vaslui a inceput procedura de evaluare a impactului pe care l-ar avea asupra mediului explorarea gazelor de sist in cele trei perimetre din judet pentru care compania Chevron a solicitat acordul de mediu in baza certificatelor de urbanism, informeaza Mediafax.

Chevron Romania a depus la Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui trei solicitari de emitere a acordului de mediu pentru lucrari de amenajare si foraj pentru sonde de explorare a gazelor de sist in localitatile Popeni (Gagesti), Silistea (Pungesti) si Paltinis (Bacesti).

Cele trei perimetre sunt aceleasi pentru care in lunile decembrie 2012 si ianuarie 2013 compania Chevron a obtinut de la Consiliul Judetean Vaslui certificatele de urbanism.

„In baza solicitarilor societatii Chevron Romania, APM Vaslui a emis deciziile de evaluare initiala de impact asupra mediului pentru cele trei proiecte. In functie de evaluari si documentatia completa pe care societatea are obligatia sa o depuna la dosar, se va decide daca se va elibera autorizatia de mediu”, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al APM Vaslui, Doina Ungureanu.

Potrivit acesteia, eliberarea autorizatiei de mediu pentru explorarea gazelor de sist in judetul Vaslui dureaza intre 30 si 90 de zile, in functie de cat de repede este depusa la dosar documentatia solicitata de catre APM Vaslui, in baza legislatiei in vigoare.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, joi, ca sustine activitatea de explorare a gazelor de sist pentru ca aceasta va aduce informatii cu privire la resursele disponibile in Romania si potentiala exploatare, cu ajutorul noilor tehnologii.

Chevron intentioneaza sa inceapa in a doua jumatate a acestui an forarea unui put de explorare la perimetrul de gaze de sist de la Barlad si va initia studii seismice pentru cele trei perimetre din judetul Constanta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente