Academia de stiinte agricole pledeaza impotriva cultivarii soiei modificate genetic

Academia de stiinte agricole pledeaza impotriva cultivarii soiei modificate genetic
Academia de stiinte agricole pledeaza impotriva cultivarii soiei modificate genetic

Mediul academic agricol, reprezentat de conducerea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti, din Bucuresti, si-a exprimat acordul pentru semnarea “Danube Soy Declaration”, prin care statele riverane Dunarii se opun cultivarii soiei modificate genetic.

In contextul in care organizatia „Danube Soya” si ministrul Agriculturii din Austria, Nikolaus Berlakovich, au solicitat celor 17 state membre ale Uniunii Europene sa adere la “Declaratia Dunarii”, privind stimularea cultivarii soiei nemodificata genetic in statele riverane, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a dispus consultarea mediului academic si a producatorilor din Romania in scopul obtinerii consensului pentru semnarea Declaratiei.

”In baza textului Declaratiei si a documentelor transmise de „Danube Soya”, mediul academic agricol, reprezentat de conducerea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice Gheorghe Ionescu-Sisesti si-a exprimat acordul pentru semnarea Declaratiei”- se arata intr-un comunicat remis redactiei de Biroul de Presa al MADR. Consultarea producatorilor este programata pentru aceasta saptamana, mai precizeaza MADR.

Reprezentantii Danube Soya urmeaza sa discute cu conducerea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la inceputul lunii februarie, prilej cu care se va semna Declaratia. Reamintim ca, in data de 19 ianuarie 2013, la Berlin, din initiativa Austriei, declaratia a fost semnata de opt state riveraane Dunarii, mai putin Romania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente