In 2014, “Plantam fapte bune in Romania” va impaduri 21 de hectare de teren

 In 2014, "Plantam fapte bune in Romania" va impaduri 21 de hectare de teren
In 2014, “Plantam fapte bune in Romania” va impaduri 21 de hectare de teren

Primavara aduce cu ea noi actiuni ale echipei Plantam fapte bune in Romania, care si-a propus ca, in 2014, sa impadureasca 21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari. Intrata in al patrulea an de existenta, Plantam fapte bune in Romania -initiativa nationala de impadurire pe baza de voluntariat- are misiunea sa creasca si sa protejeze padurile din Romania. Actiunile de primavara vor cuprinde plantari in judetele Arges, Constanta, Iasi, Mures, Prahova si Salaj. In perioada verii, vor fi ingrijite toate plantatiile din cadrul proiectului, prin fertilizari si descoplesiri de buruieni, iar in toamna vor continua completarile plantatiilor vechi cat si pornirea unor obiective noi de impadurire in judetele Cluj si Dambovita.

Pentru a fi cat mai la zi cu situatia reala din tara, Plantam fapte bune in Romania a lansat o aplicatie online unde toti cei care vor sa semnaleze taieri de paduri, o pot face. Aplicatia online denumita „harta taierilor de paduri” incurajeaza  implicarea romanilor in  identificarea taierilor de paduri abuzive, situate pe teritoriul tarii noastre.

Si pentru ca actiunile se bazeaza pe voluntariat, din dorinta de a face mai usoara implicarea tuturor doritorilor, echipa Plantam fapte bune in Romaniaa realizat un infografic al activitatilor planificate in 2014. Cei care doresc sa se alature actiunilor Plantam fapte bune in Romania din 2014, o pot face in calitate de voluntari la actiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni) sau in calitate de colegi ai echipei de organizare (selectie individuala, pe baza de CV si interviu). Cei interesati pot primi mai multe informatii la adresa: [email protected].

Plantam fapte bune in Romania este o initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, lansata in 2011. Proiectele noastre se deruleaza in prezent in 12 judete si sunt gandite pe termen lung, respectiv o perioada de 5 – 7 ani. Mai precis, derulam actiuni de impadurire pe terenuri care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, monitorizarea plantarilor si efectuarea de lucrari de ingrijire pana la reusita finala cat si raportarea si verificarea legalitatii taierilor de paduri. In cei trei ani de activitate, am mobilizat 9633 de voluntari, cu ajutorul carora am plantat 182.200 de copacei -specii forestiere- pe 55.5 hectare de terenuri publice. Aplicatia noastra online „Harta taierilor de paduri” ne-a ajutat sa raportam peste 1700 de taieri de paduri; in paralel, am verificat aceste sesizari prin actiuni pe teren in 6 judete din tara.

Cele 12 judete in care suntem activi sunt: Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Prahova, Mures, Satu Mare, Salaj si Timis. Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist, cea care a adus si in tara a reprezentat prima campanie “Let’s Do It, Romania!”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente