In 2035, China va avea mai multa energie “verde” decat SUA, UE si Japonia la un loc

Trei parcuri solare au fost anun?ate c? urmeaz? s? se construiasc? la Târn?veni, dar nu s-au f?cut
In 2035, China va avea mai multa energie “verde” decat SUA, UE si Japonia la un loc
In 2035, China va avea mai multa energie “verde” decat SUA, UE si Japonia la un loc

Noul raport al Agentiei Internationale de Energie (IEA), World Energy Outlook, arata ca, in 2035, China va construi mai multe surse de energie regenerabila decat SUA, Uniunea Europeana si Japonia la un loc, potrivit inhabitat.com.
In raportul IEA se mai arata ca ponderea globala a surselor regenerabile, hidro, biomasa, fotovoltaic si eolian, va creste pana in 2035 cu 30%.

Ponderea energiilor regenerabile va creste cu 30 de procente pana in 2035 insa carbunele va ramane principala sursa de energie”, apreciaza IEA.

China este acum prima tara de pe glob la instalarea de tehnologii pentru energie regenerabila, turbinele sale capteaza cel mai mult vant, iar fabricile sale produc cele mai multe celule solare, in timp ce Germania se pregateste sa reduca ajutorul pentru fermele eoliene.

Guvernul de la Berlin intentioneaza sa micsoreze tinta Germaniei in materie de eoliene offshore la 6,5 GW, pana in 2020, fata de 10 GW, cat era prevazut, vechiul obiectiv fiind considerat nerealist.

2012: Romania, locul 13 la investitii in regenerabile

« China este deshidratata intr-un ritm alarmant. Generalizand rezultatele primului recensamant national al rezervoarelor de apa, publicat de Ministerul Chinez al Resurselor Acvatice, se poate spune ca in fiecare an tara pierde cel putin o mie de rauri si aceasta tendinta se observa in ultimii 20 de ani. O jumatate din raurile disparute nu au fost… »

Romania se afla, in 2012, pe locul 13 in Topul mondial al tarilor atractive pentru investitii in energia regenerabila, potrivit unui studiu al companiei de consultanta financiara Ernst & Young.

Compania de consultanta a atras insa atentia ca exista piete imense, cu necesitati mari in domeniul energetic, care ar putea concentra toti banii disponibili in domeniu.

Este necesara elaborarea unei strategii energetice clare, care sa stabileasca prioritatile pentru dezvoltarea celor mai competitive surse de generare a electricitatii si sa ofere mecanismele adecvate de piata pentru a facilita finantarea proiectelor pe termen lung. In acest fel Romnia va putea echilibra ponderea crescnda a aportului surselor regenerabile, cu dezvoltarea adecvata a retelei de transport, a sarcinii de baza si a rezervei de capacitate“, potrivit in Ernst&Young Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *