In aceasta primavara niciun strain nu va veni la vanatoare in Brasov

0
336

Criza financiara a ajuns la padure.
vanatoare
Asociatia vanatorilor din Brasov nu are, in aceasta primavara, nici o solicitare din partea strainilor care veneau an de an sa impuste ursi sau mistreti. O buna parte din banii platiti de vanatorii spanioli, italieni sau francezi era destinata hranirii ursilor gunoieri din Brasov. In lipsa acestor fonduri, asociatia va trebuie sa se descurce pe cont propriu anul acesta.

Romania este una dintre foarte putinele tari europene in care pasionatii de vanatoare mai pot impusca ursi si mistreti. In ultimii ani, primavara veneau la Brasov cam 30 de vanatori straini.

„In Romania se pare ca sunt cele mai mici taxe de impuscare pentru vanatorii straini, comparativ cu Ungaria si Polonia”, a precizat Gheorghe Podar, vicepresedinte Asociatia Vanatorilor din Brasov.

Organizarea unei partide de vanatoare il costa pe fiecare strain 150 de euro. In functie de calitatea trofeului, un urs impuscat aduce in bugetul asociatiei din Brasov intre 5.000 si 7.000 de euro.

Anul trecut, 80.000 de lei au fost cheltuiti pentru mancarea ursilor gunoieri din cartierele Noua si Racadau. Anul acesta, in lipsa vanatorilor straini, hrana salbaticiunilor trebuie asigurata din resursele proprii ale asociatiei brasovene.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.