Campania „Romania prinde radacini” ajunge, duminica, in Oltenia

0
358

Un teren de sapte hectare din comuna doljeana Dabuleni, afectat de fenomenul de desertificare, va fi reimpadurit, cu ajutorul voluntarilor, prin plantarea puietilor de salcam, in cadrul campaniei „Romania prinde radacini”, initiata de Realitatea TV .
impaduriri
„Romania prinde radacini”, o actiune pentru regenerarea fondului forestier national, face parte din campania „Cod Verde” – programul de responzabilizare sociala lansat de Grupul Realitatea-Catavencu in octombrie 2008, care vizeaza implicarea activa in problemele de mediu. Campania se intinde pe o durata de cinci ani, cu plantari succesive primavara si toamna.

Prima etapa a actiunii ecologiste a avut loc in toamna anului trecut, cand peste 5.000 de voluntari au plantat 75.000 de puieti pe suprafete insumand 15 hectare din judetele Suceava, Neamt si Bacau. Locurile de plantare au fost alese in zona unde s-au produs inundatii devastatoare in vara lui 2008, cauzate in mare parte si de lipsa padurilor.
In aceasta primavara, la reluarea campaniei, au fost plantati peste 35.000 de arbori pentru a impaduri sapte hectare de teren langa localitatea ialomiteana Suditi.

Campania va continua, pe 27 martie, cu reimpadurirea unui teren din Iasi afectat de alunecari.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.