In acest an vor incepe lucrarile de executie la parcul eolian din satul Cirlig, comuna Dulcesti.

0
414
În acest an vor începe lucrările de execuție la parcul eolian din satul Cîrlig, comuna Dulcești.
In acest an vor incepe lucrarile de executie la parcul eolian din satul Cirlig, comuna Dulcesti.

In acest an vor incepe lucrarile de executie la parcul eolian din satul Cirlig, comuna Dulcesti.

Autoritatile locale au oferit o suprafata de teren de 80 de hectare societatii austriece care va construi parcul eolian de la Cirlig, in punctul numit Fratesti – Calina, considerata a fi zona cu vinturile cele mai puternice din comuna Dulcesti. Masuratorile efectuate de specialisti au stabilit ca zona corespunde cerintelor privind construirea de turbine eoliene.
„Reprezentantii societatii au facut masuratori in satul Cirlig anul trecut, prin montarea unui stilp prevazut cu aparatura care inregistreaza puterea vintului. In urma rezultatelor obtinute, au ajuns la concluzia ca vor construi opt turbine eoliene”, a precizat Constantin Foltea, primarul comunei Dulcesti.
Cele opt turbine vor avea o inaltime de 151,5 metri. Accesul la parcul eolian se va face din drumul judetean DJ 157 A, la aproximativ 600 de metri de limita nordica a localitatii Britcani, precum si printr-un drum de exploatare care porneste din acelasi drum judetean. Cele 80 de hectare de teren pe care se va construi parcul eolian provin de la administratia locala, 35 de hectare, si de la proprietarii de teren, 45 de hectare.
Conform contractului, societatea austriaca trebuie sa construiasca drumuri de acces, sa asfalteze drumul comunal DC 31 Valea Neagra – Britcani, sa asigure iluminatul public gratuit in comuna si sa suporte costurile concesionarii terenului primit din partea primariei.
„Pe linga intretinerea unor drumuri si asigurarea iluminatului public, societatea va plati taxe locale si impozite pe terenul pe care s-a construit parcul eolian”, a spus primarul Foltea.
Anul trecut au sosit si primii bani din afacerea cu eoliene. Suma de 40.000 lei primita de autoritatile locale de la societatea care va construi parcul eolian va fi folosita pentru lucrari de investitii in comuna.
Tot in acest an, autoritatile locale au in vedere inceperea lucrarilor la citeva proiecte. Dintre acestea, asfaltarea a opt kilometri din drumul comunal care leaga satele Dulcesti si Corhana, inceperea lucrarilor la dispensarul uman din satul Cirlig si reabilitarea acoperisului de la scolile din satele Cirlig, Corhana si Poiana.
In ceea ce priveste proiectul de alimentare cu apa si canalizare in satul Dulcesti, acesta a primit finantare. „Proiectul prevede realizarea a sase kilometri de retea de aductiune a apei pentru gospodariile aflate pe drumul judetean”, a spus primarul comunei Dulcesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.