Temperaturile ridicate continua sa faca ravagii in Statele Unite. Suprafete mari de paduri continua sa arda in mai multe state, iar incendiile nu pot fi controlate. Sute de case au fost distruse si mii de oameni evacuati. In timp ce peste ocean canicula isi face de cap, in Moscova, temperaturile au atins, in ultima saptamana, minime de 5 grade Celsius in timpul zilei. Autoritatile ruse au declarat ca este cea mai rece perioada pe timpul verii din 1976.
Suprafete intinse din Statele Unite continua sa fie parjolite de incendii de padure ce dureaza de mai bine de zece zile. Cele mai afectate sunt statele Washington, Oregon, Idaho si California, unde flacarile nu pot fi stapanite. Cel mai greu incercata este regiunea Taylor Bridgel. Aici, flacarile au distrus 60 de case, 18 ferme si aproape o mie de persoane au fost evacuate. Peste zece mii de hectare au fost parjolite, in timp ce o mie de pompieri, ajutati de zeci de elicoptere si buldozere, se lupta sa stinga flacarile care se raspandesc cu repeziciune din cauza rafalelor de vant. Meteorologii americani au declarat ca temperaturile ridicate, care s-au inregistrat din luna iunie, sunt cauza incendiilor de padure ce au cuprins zone intregi din teritoriul Statelor Unite. Insa Serviciul National de Meteorologie anunta modificari ale vremii.
In timp ce Statele Unite se lupta cu un val de caldura insuportabil, in Rusia, situatia sta cu totul altfel. Daca anul trecut, in luna august, Moscova se confrunta cu temperaturi caniculare, anul acesta, vremea este foarte rece. Autoritatile ruse au anuntat ca in ultima saptamana s-au inregistrat temperaturi cuprinse intre 5 si 15 grade in timpul zilei, fiind cele mai scazute din 1976.