In ce orase se moare din cauza poluarii

0
578
Analizatorul emisiilor de amoniac nu funcţionează
In ce orase se moare din cauza poluarii

Mii de persoane mor anual, in lume, din cauza poluarii, insa in unele orase calitatea aerului lasa atat de mult de dorit incat locuitorii acestora au sanse mult mai mari sa imbolnaveasca de diferite forme de cancer sau sa dezvolte probleme respiratorii. Afla care sunt cele mai poluate orase din lume.
Un studiu facut de o revista americana si sponsorizat de o companie producatoare de aparate de purificat aerul plaseaza Milano printre cele mai poluate orase din lume.

Legambiente, un grup Italian care lupta pentru protejarea mediului, confirma descoperirile americanilor si afirma ca orasul italian are mai mult smog decat oricare alt oras european. Responsabile de acest lucru sunt automobilele.

In clasamentul americanilor mai apar orasele Norilsk din Rusia, Pittsburgh, Ciudad de Mexico, Linfen (China), Ouagadougou (Burkina Faso), Beijing, Tianying (China), Los Angeles si Kolkatta (India).

Cand vine vorba de calitatea aerului, nici Bucurestiul nu sta prea bine. Cel putin 800 de adulti si 200 de nou-nascuti au murit din cauza poluarii aerului din Capitala Romaniei, intre 2004-2009.

Acum doi ani, 300 de persoane ar fi putut evita internarea in spital, daca aerul din Bucuresti ar fi fost mai putin poluat. Asa arata rezultatele unui studiu realizat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.

In plus, intre 2004-2009, peste 800 de adulti si peste 200 de nou-nascuti au murit din cauza poluarii cu pulberi in suspensie de tip PM10 (un complex de particule solide foarte mici cu diametru de mai mic de 10 micro metri – mai comun cunoscute ca praf, n.r.), care potenteaza afectiunile respiratorii.

Asta in contextul in care studiile de specialitate, Uniunea Europeana (UE) si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) apreciaza efectele poluarii atmosferice asupra sanatatii oamenilor (in special in privinta pulberilor in suspensie) ca fiind „extrem de serioase”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.