In containerele de gunoi selectiv se strang in medie 2-5 tone de deseuri

0
698
Cet??enii pot vota online pentru un mediu mai curat în C?l?ra?i
Eurocontainerele Eco - Rom au fost amplasate in weekend in cinci puncte ale municipiului Calarasi
In containerele de gunoi selectiv se strang in medie 2-5 tone de deseuri
In containerele de gunoi selectiv se strang in medie 2-5 tone de deseuri

Containerele destinate colectarii gunoiului selectiv, amplasate in diferite zone ale Capitalei, reusesc sa adune lunar, in medie, 2-5 tone de deseuri, sustin autoritatile locale.

Potrivit acestora, containerele sunt eficiente, dar sunt probleme cu intretinerea lor din cauza vandalizarilor repetate la care ele sunt supuse de oamenii strazii.

In peste 180 de puncte ale sectorului 2, containerele aduna circa 15-20 tone/luna de deseuri, in sectorul 4 se strange hartie/carton – 2,2 tone, plastic/PET – 3 tone si sticla – 4 tone, iar in sectorul 6 se colecteaza lunar hartie carton – 20 tone, 10 tone – deseuri menajere, PET- 5 tone, 5 tone alte deseuri, sticla – 3 tone si o tona alte deseuri.

Responsabilul firmei de salubrizare din sectorul 2, Maria Mohan, a declarat miercuri ca aceste containere sunt si tinta oamenilor strazii care le vandalizeaza si uneori le dau foc.

„Aceste igloo-uri, cum le spunem noi, sunt eficiente pentru ca strangem o cantitate importanta de deseuri, dar sunt si situatii cand ele sunt vandalizate si rasturnate de oamenii strazii, golindu-le de cartoane sau diverse obiecte (…). Au fost situatii cand ele au fost chiar incendiate. Din pacate, sunt aruncate uneori in aceste containere deseuri menajere, ceea ce nu este in regula. Avem insa grija sa trimitem gunoiul strans din ele la statia noastra de sortare, pentru reciclare”, a explicat Mohan.

Totusi, ea a aratat ca sunt si zone unde colectarea selectiva se face normal, dand exemplu cartierul Floreasca.

Potrivit edililor de la sectorul 4, exista persoane care folosesc frecvent acesti recipienti respectand cu strictete inscriptiile acestora, fapt ce conduce la diminuarea cantitatilor, dar mai ales al volumului de deseuri menajere. Au fost si situatii in care nu au fost respectate inscriptiile recipientilor, amestecandu-se astfel tipurile de deseuri, dar mai exista si situatii in care se depoziteaza deseuri menajere direct in recipienti sau langa acestia.

In prezent, in sectorul 6 sunt 103 puncte de colectare selectiva pe domeniul public. Pe raza sectorului sunt amplasati recipienti de colectare selectiva a deseurilor in 31 de locatii. Autoritatea locala sustine ca exista firme care achizitioneaza de la populatie deseuri reciclabile, iar din aceasta cauza exista persoane care au ca ocupatie sustragerea de deseuri reciclabile din containere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.