In Franta se vand sicrie ecologice, fabricate din amidon

  0
  359

  Constiinta ecologica europeana ajunge si in viata de dincolo. In Danemarca si Franta exista deja servicii funerare in spiritul respectului fata de natura. Secretul, cum era de asteptat, sta in sicriu.sicriu ecologic

  Inventia daneza este necostisitoare si extrem de eficace: odata pus in sicriu, trupul este congelat la -80 de grade cu azot lichid, apoi puternic scuturat pana se transforma intr-o pudra organica. Ulterior, este extras orice lichid prin evaporare si orice metal prin magnetizare. Ramasitele ingropate mai aproape de suprafata se transforma in ingrasamint in maximum un an.

  „Procedeul trebuie sa fie si un simbol. Si anume, din ramasite renaste viata, asa ca l-am proiectat ca pe un semn ca totul trebuie redat naturii”, a explicat inventatoarea sicriului ecologic.

  In Franta, unde incinerarea cadavrelor este adesea preferata inmormantarii, au aparut pe piata sicrie de crematoriu ecologice, facute din hartie si amidon extras din porumb si cartofi. Marile avantaje ale acestor sicrie: ard mult mai repede decat cele de lemn, nu se taie copaci pentru ele, consuma mai putina energie la crematoriu si, implicit, emit mai putine noxe in atmosfera.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.