Depozitul ecologic din Sighisoara, in valoare de 150 milioane lei, va fi finalizat in luna august

0
426

Depozitul ecologic ce se construieste in orasul Sighisoara va avea o suprafata de 4 hectare si va fi finalizat in luna august, iar investitia se ridica la 150 milioane lei, a declarat pentru NewsIn primarul orasului Sighisoara, Ioan Dorin Danesan.Sighisoara

„Depozitul ecologic pe care il construim in Sighisoara va avea o suprafata de 4 hectare si o capacitate de depozitare de 340.000 mc. Costurile aferente construirii depozitului ecologic se ridica la suma de 150.000.000 lei, iar in acest sens s-a depus un proiect la Fondul de Mediu”, a mentionat Ioan Dorin Danesan. Potrivit primarului orasului Sighisoara, proiectul a fost demarat in octombrie 2008, iar termenul de finalizare este luna august 2010.

„Obiectivul proiectului este realizarea unor instalatii care sa permita sortarea deseurilor valorificabile din deseurile menajere colectate si transportate la depozitul ecologic. Prin intermediul acestui proiect, se urmareste valorificarea unei cantitati cat mai mari de deseuri recuperabile si scaderea cantitatii de deseuri depozitate final. La nivelul municipalitatii exista o preocupare constanta pentru protectia mediului, motiv pentru care vom continua sa dezvoltam proiecte care vizeaza acest domeniu”, a adaugat primarul din Sighisoara.

Ioan Danesan a precizat totodata ca, pentru imbunatatirea gestionarii desurilor depozitate final, s-a depus un proiect, „Un oras mai curat pentru noi si cei care vor veni”, a carui valoare totala este de 1.712.742 euro, iar grantul de un milion euro este obtinut in cadrul programului PHARE 2006 CES „Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”.

Orasul Sighisoara are aproximativ 36.000 locuitori. Cetatea medievala Sighisoara este parte a Patrimoniului Universal UNESCO.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.