In iunie au fost tranzactionate peste 15.000 de certificate verzi

Ministerul Economiei a trimis Comisiei Europene o prenotificare privind amânarea certificatelor verzi
Certificate verzi

Numarul certificatelor verzi tranzactionate in prima sesiune din iunie 2012 pe Piata Centralizata a Certificatelor Verzi (PCCV) s-a ridicat la 15.200 de unitati, conform datelor publicate de operatorul pietei de energie OPCOM, relateaza Agerpres.

In prima sesiune din iunie, au fost lansate opt oferte de cumparare si 26 de vanzare. Pretul de inchidere a fost de 242,90 lei/certificat. De la inceputul anului, pe PCCV au fost tranzactionate 340.903 certificate verzi.

Certificatul Verde este un document care atesta o cantitate de 1 MWh de energie electrica produsa din surse regenerabile de energie. Sursele regenerabile eligibile sa participe in sistemul de tranzactionare a Certificatelor Verzi sunt energie hidro utilizata in centrale cu o putere instalata de cel mult 10 MW, energie eoliana, energie solara, energie geotermala si gazele combustibile asociate, biomasa, biogaz, gaz de fermentare a deseurilor si gaz de fermentare a namolurilor din instalatiile de epurare a apelor uzate.

Cota anuala obligatorie pentru 2012 este de 8,3% din energia electrica furnizata de fiecare furnizor consumatorilor finali.

Nivelul tintelor nationale privind ponderea de energie electrica in consumul final de energie electrica in perspectiva anilor 2015 si 2020 este de 35% si, respectiv, 38%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *