In judetul Brasov vor fi amenajate si doua statii de sortare a gunoaielor, in Brasov si Fagaras

Brasovul este singurul judet din zona centru a tarii, care nu are un master plan de mediu in materie de colectare a deseurilor

Potrivit unui studiu realizat de Agentia Europeana de Mediu, Brasovul este singurul judet din zona centru a tarii, care nu are un master plan de mediu in materie de colectare a deseurilor.

Conform normelor impuse de Agentia Europeana de Mediu, judetul Brasov ar trebui sa aiba doua depozite mari de colectare a deseurilor. In acest moment exista o astfel de locatie la Sacele, iar in prezent se lucreaza la obtinerea tuturor avizelor necesare pentru construirea unui nou depozit, la Fagaras.

Statia de colectare a deseurilor de la Fagaras va fi gata pana in toamna acestui an si va avea o capacitate totala de 24.700 de tone pe an. Un astfel de depozit va fi construit si in Hoghiz, urmand sa aiba o capacitate totala de 6.600 tone/an.

In acelasi timp, in judetul Brasov vor fi amenajate si doua statii de sortare a gunoaielor, in Brasov si Fagaras, precum si un depozit de tratare a deseurilor, in zona Sacele-Tarlungeni, cu o capacitate totala de 156.000 tone/an.

Tot pana la sfarsitul acestui an vor fi reabilitate sase depozite urbane, la Sacele, Rasnov, Fagaras, Victoria, Codlea si Rupea. „Pana la finalul lunii iunie, fiecare localitate din Brasov este obligata sa aiba incheiate contracte cu firme de salubritate, altfel se vor aplica amenzi”, a declarat prefectul Brasovului, Ion Gontea.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente