In Kosovo, viata e gri. Din cauza poluarii cu praf de carbune

0
305
Proiectele de mediu vor trece sub coordonarea Ministerului Fondurilor Europene
In Kosovo, viata e gri. Din cauza poluarii cu praf de carbune

Astazi, RFI Romania difuzeaza un nou reportaj din seria „Marturii despre lume”, un proiect realizat de RFI, France 24 si Good Planet, cu sprijinul Comisiei Europene. Reportaje despre probleme de mediu, sanatate si educatie.

Reportajul de astazi, despre cat de poluata e Republica Kosovo, face parte din proiectul „Temoins du Monde”, care include 30 de reportaje din 10 tari invecinate Romaniei sau aproape de aceasta – Albania, Kosovo, Muntenegru, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia, Georgia, Moldova si Ucraina.

Astazi vorbim despre fumul gros care acopera mai tot timpul capitala Pristina si satele din jur. Si despre problemele grave de sanatate pe care le provoaca. Fumul vine de la centralele care ard carbune pentru a produce electricitate. Iar fumul respectiv l-am vazut cu multi kilometri inainte de a ajunge in Pristina, practic aproape dupa ce am trecut granita din Macedonia in Kosovo. E un nor galbui murdar care acopera o buna parte din cer. Si care, am constatat putin mai tarziu, nici nu prea te lasa sa respiri in voie. Mi s-a spus ca altadata era si mai rau, desi pare greu de crezut. Era mai rau pentru ca fumul era de cateva ori mai gros, mai ales cand nu batea vantul.

Citeste mai departe pe rfi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.