In localitatea gorjeana Novaci a fost data in folosinta o statie de sortare/reciclare a deseurilor

0
672
Contract în valoare de peste 23 mil. lei pentru construcţia a trei staţii de transfer deşeuri în judeţul Cluj.

Cea de-a doua statie de sortare, transfer si reciclare a deseurilor din judetul Gorj a fost data in folosinta in localitatea Novaci, lucrarea fiind realizata din fonduri europene, transmite corespondentul NewsIn.
statie de sortare deseuri
La aceasta statie se vor sorta deseurilor provenite din localitatile Baia de Fier, Polovragi, Alimpesti, Crasna, Bumbesti-Pitic, Bengesti-Ciocadia si Novaci. Proiectul denumit „Gestionarea selectiva a deseurilor in Novaci si in alte sase comune invecinate, utilizand un sistem de colectare selectiva” are o valoare de 1,1 milioane de euro, din care contributia autoritatilor locale a reprezentat circa 13, 6 %, bani suportati deopotriva de Consiliul Judetean Gorj si de Consiliul si Primaria Novaci.

La statia de transfer de la Novaci deseurile vor fi sortate si transformate in baloti, dupa care vor fi vandute firmelor de profil ori in compost (deseuri organice). Doar o mica parte dintre deseuri vor ajunge la depozitul ecologic de gunoi de la Barsesti, din apropierea municipiului Targu-Jiu. Statia serveste la transferul sau depozitarea pe termen scurt a deseurilor si apoi la incarcarea lor prin presare in prescontainere de dimensiuni mari si transportul lor la statiile de sortare sau la groapa ecologica.

Directorul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Gorj, Gheorghe Fometescu, a declarat ca darea in folosinta a statiei de la Novaci reprezinta un prim pas al urmatoarelor actiuni: „Este primul pas din ceea ce se doreste sa se realizeze in Gorj prin inchiderea depozitelor de gunoi aflate in acest moment functionale in cele sapte localitati: Motru, Targu-Carbunesti, Rovinari, Turceni, Tismana, Ticleni, Bumbesti-Jiu, pana la finele acestei luni. Desi termenul limita pentru inchiderea acestora este 16 iulie, suntem constienti ca nu poate fi atins. Ramane doar dezideratul ca se lucreaza in continuare pentru un mediu curat, sanatos, spre binele comunitatii”.

Pantelimon Todea, primarul orasului Novaci, a declarat ca au fost create noi locuri de munca pentru cel putin 20 de localnici.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.