In Padurea Transilvania s-au plantat pomi „personalizati”

In Padurea Transilvania s-au plantat pomi „personalizati”
In Padurea Transilvania s-au plantat pomi „personalizati”

Peste 1.500 de voluntari din 20 de localitati, printre care si o echipa a Bancii Transilvania (BT) care l-a inclus pe directorul general Ömer Tetik, au participat, la sfirsitul saptaminii trecute, la plantarea Padurii Transilvania, actiune organizata de Banca Transilvania si Asociatia Tasuleasa Social.

In aproximativ patru ore, voluntarii au impadurit o suprafata de 10 hectare, cu 40.000 de puieti de frasin, salcim si paltin, in localitatea Budesti-Finate, situata la 60 de km de Cluj-Napoca. Voluntarii au avut ocazia sa „personalizeze” puietii prin mesaje care indicau numele persoanei care a plantat arbustul respectiv sau prin dedicatii.

BT si Asociatia Tasuleasa Social au organizat si in 2014 o actiune similara, in aceeasi zona, iar rata de prindere de a puietilor plantati a fost de aproape 90%. Actiunea din acest an a dublat terenul impadurit anul trecut, ajungindu-se astfel la o suprafata de 20 hectare de padure noua in zona Budesti – Finate, unde doar pe 5% din suprafata exista padure. Parteneriatul Bancii Transilvania cu Asociatia Tasuleasa Social face parte din actiunile „BT, prietenoasa cu mediul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *