Peste 500 de hectare vor fi impadurite la Bistrita

Peste 500 de hectare vor fi împădurite la Bistrita
Peste 500 de hectare vor fi impadurite la Bistrita
Peste 500 de hectare vor fi impadurite la Bistrita

Primaria municipiului Bistrita organizeaza o serie de actiuni dedicate Lunii Padurii, astfel ,la data de 30 martie, de la ora 10.00, la Centrul de Informare si Educatie Ecologica „Scoala Verde” se desfasoara un concurs pe teme silvice si ecologice la care vor participa 30 de elevi de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Bistrita, iar in perioada 6 – 10 aprilie 2015 vor avea loc actiuni de salubrizare a Padurii Codrisor, Padurii Bisericii si Padurii Harja Mica.

De asemenea, 14 ocoale silvice private din Bistrita-Nasaud, membre ale Asociatiei Administratorilor de Paduri din Romania vor impaduri in aceasta primavara 505,49 de hectare de teren cu 2.050.500 puieti, potrivit presedintelui Asociatiei Administratorilor de Paduri din Romania, ing. Gabriel Stanciu.

Astfel, se vor planta molizi, brazi, stejari, goruni, larice, paltini, frasini, nuci, castani, ciresi, salcami si tei.

Asociatia Administratorilor de Paduri este o organizatie neguvernamentala, apolitica, nonprofit, avand caracter civic, respectiv asociatia profesionala a personalului silvic care administreaza paduri.

Scopul acesteia este gospodarirea durabila a padurii in interesul comunitatilor prin promovarea profesionalismului si reprezentarea personalului silvic din structurile de administrare silvica in relatiile cu factorii interesati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *