In perioada 2014-2020 vor fi mai multi bani europeni alocati pentru mediu

In perioada 2014-2020 vor fi mai multi bani europeni alocati pentru mediu
In perioada 2014-2020 vor fi mai multi bani europeni alocati pentru mediu

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, la Targu Mures, ca in perioada 2014-2020 vor fi mai multi bani europeni alocati pentru mediu, noteaza Mediafax.

„Am inceput discutiile in Guvern. Inca n-au inceput negocierile, pentru ca UE va trebui, in prima jumatate a acestui an, sa finalizeze prima etapa si dupa aceea, dupa ce stim reperele, atunci vom incepe negocierile. Vor fi mai multi bani pentru mediu, asta stim sigur. Noi deocamdata am inceput pregatirile si, pana la sfarsitul lunii iunie, vom avea o conceptie a noastra. Depinde de negocieri, dupa aceea, cati bani va avea Romania”, a spus Borbely.

Borbely a asigurat ca o parte dintre proiectele de mediu care nu au putut accesa fonduri in perioada 2007-2013, le vor putea accesa incepand cu 2014.

„In perioada urmatoare, cea mai importanta axa pentru care vom da cei mai multi bani va fi pentru apa”, a explicat Laszlo Borbely, prin aceasta intelegand alocarea de fonduri pentru dezvoltarea unor strategii in caz de inundatii sau seceta.

„Dar prin aceste proiecte care sunt complementare, cu bani atat de la Fondul de Mediu, cat si de la buget, trebuie sa alocam bani importanti si in perioada urmatoare, pentru a putea sa fim la nivelul angajamentelor la nivel de Uniunea Europeana”, a spus el.

Ministrul Mediului a explicat, de asemenea, ca trebuie dezvoltata o strategie privind sistemul de irigatii avand in vedere ca zonele de sud si sud-est sunt foarte secetoase, iar prognozele spun ca anul acesta nu va fi foarte bogat in precipitatii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente