In primul trimestru, inspectorii silvici suceveni au intocmit 6 sesizari penale pentru doborari ilegale de arbori

0
464
Inspectorii silvici suceveni au întocmit 6 sesiz?ri penale pentru doborâri ilegale de arbori
Inspectorii silvici suceveni au întocmit 6 sesizări penale pentru doborâri ilegale de arbori
Inspectorii silvici suceveni au intocmit 6 sesizari penale pentru doborari ilegale de arbori
Inspectorii silvici suceveni au intocmit 6 sesizari penale pentru doborari ilegale de arbori

In primul trimestru al anului 2014, lucratorii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Suceava au avut 158 de inspectii, batand cu piciorul 2.528 de hectare de fond forestier si de terenuri cu vegetatie forestiera din afara acestuia.

Astfel, potrivit inspectorului-sef Daniel Constantin Coroama, in timpul patrularilor au fost descoperite taieri ilegale in volum de 214 mc de masa lemnoasa, prejudiciul cauzat in acest mod fiind de 47.558 de lei. In consecinta, controlorii au intocmit 6 sesizari penale pentru 176 mc de material lemnos doborat abuziv si cu un nivel al pagubelor de 33.389 de lei.

Controale de exploatare din partizile autorizate de ocoalele silvice au fost in numar de 173, cele 49 de sanctiuni contraventionale date celor certati cu legislatia silvica insumand 35.100 de lei. Pe linia circulatiei si provenientei materialului lemnos, depozitarii acestuia in depozite si pietele in care este valorificat, cele 69 de verificari din trafic si targuri specializate s-au lasat cu ridicarea in vederea confiscarii a 342 mc de lemn, precum si cu 26 de amenzi cu o valoare totala de 65.000 de lei.

Amenzile aplicate de inspectorii silvici in timpul controalelor care au avut ca obiect debitarea materialului lemnos au insumat nu mai putin de 311.000 de lei, celor 78 de sanctionati contraventional confiscandu-li-se fizic 97 mc, iar valoric, alti 3.801 mc.

Inspectorul-sef Constantin Daniel Coroama precizeaza, totodata, ca, pentru neincheierea de contracte de administrare sau de prestari de servicii – de catre proprietarii de padure, cu structuri silvice autorizate – lucratorii ITRSV au aplicat 59 de amenzi, valoarea acestora totalizand 37.000 de lei. Terenurile impadurite neadministrate din judetul Suceava se ridica la 15.208 ha, ceea ce reprezinta aproximativ 3,5% din suprafata totala de padure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.