In sectorul 2 se va produce energie din deseuri menajere, cu bani si tehnologie norvegiene Mai mult: In sectorul 2 se va produce energie din deseuri menajere, cu bani si tehnologie norvegiene – Utile si servicii | Libertatea.ro

In sectorul 2 se va produce energie din deseuri menajere, cu bani si tehnologie norvegiene  Mai mult: In sectorul 2 se va produce energie din deseuri menajere, cu bani si tehnologie norvegiene - Utile si servicii | Libertatea.ro
In sectorul 2 se va produce energie din deseuri menajere, cu bani si tehnologie norvegiene Mai mult: In sectorul 2 se va produce energie din deseuri menajere, cu bani si tehnologie norvegiene - Utile si servicii | Libertatea.ro

Bucurestenii din sectorul 2 vor avea casele alimentate cu energie electrica si energie termica, ambele obtinute din deseuri menajere. Acest lucru va fi posibil incepand cu anul viitor, cand, cu ajutorul fondurilor norvegiene, in sectorul 2 va fi construita o uzina care va procesa 150.000 de tone pe an de deseuri menajere pentru reciclare si producere de energie electrica si termica.

De altfel, acesta a fost si principalul subiect al discutiilor de astazi, dintre primarul sectorului 2, Neculai Ontanu si Excelenta Sa, domnul Oystein Hovdkinn, ambasadorul Regatului Norvegiei in Romania.
Intitulat “Un mediu curat-energie din deseuri”, proiectul romano – norvegian va beneficia de fonduri materiale ce vor fi asigurate de catre ministrul Economiei al acestei tari, care va veni in Romania in cursul lunii noiembrie al acestui an pentru semnarea unui Memorandum de finantare in valoare de 300 de milioane de euro pe doua scheme: granturi norvegiene si granturi SEE.
Cu aceasta ocazie, primarul Neculai Onanu a mentionat ca Bucurestiul este o zona cu probleme din cauza cantitatilor mari de praf care polueaza atmosfera, motiv pentru care este interesat de implementarea unor proiecte destinate protejarii mediului inconjurator.
Deseurile electrice si electrocasnice vor fi colectate gratis
In acest sfarsit de saptamana, Primaria Sectorului 2 organizeaza o noua campanie de colectare a deseurilor electrice si electrocasnice de la populatie, actiune ce va avea loc sambata, 30 aprilie, intre orele 09:00 si 14:00.
Locuitorii sectorului 2 pot suna la Dispeceratul Supercom – tel. 021.9654, pentru a da informatii asupra zonei unde trebuie sa se deplaseze utilajele de transport pentru a ridica deseurilor electrice si electrocasnice.
Edilul sectorului 2 a decis ca in ultima zi de sambata, din fiecare luna, sa se colecteze gratuit, de la populatie, aparatele vechi de care nu mai este nevoie. Ulterior, acestea vor fi predate firmelor de reciclare.

Mai mult: In sectorul 2 se va produce energie din deseuri menajere, cu bani si tehnologie norvegiene – Utile si servicii | Libertatea.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,557FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente