In ultimii ani, sute de hectare de padure au fost culcate la pamant in judetul Salaj. Cum reactioneaza autoritatile?

In ultimii ani, sute de hectare de padure au fost culcate la pamant. Cum reactioneaza autoritatile?
In ultimii ani, sute de hectare de padure au fost culcate la pamant. Cum reactioneaza autoritatile?

In ultimii ani, sute de hectare de padure au fost culcate la pamant. Cum reactioneaza autoritatile? In curand Salajul ramane fara paduri iar Zalaul fara Meses. In data de 1 martie 2013, politistii din Plopis s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, in data de 27 februarie a.c., C. Petru, 72 ani, din localitate, a taiat 12 arbori, din speciile gorun, tei si cires, fara a fi marcati cu ciocan silvic. Arborii respectivi sunt rezultatul unei vegetatii forestiere spontane din parcela de teren agricol care-i apartine unui consatean.

In data de 28 februarie 2013, politistii din Balan s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca in aceeasi zi, R. Ghita, 29 ani, din Gilgau Almasului, a taiat fara drept 22 fire arbori de esenta salcie, de pe un teren care-i apartine Primariei Balan, cauzand un prejudiciu total de 641,48 lei. Politistii au confiscat motoferastraul cu care barbatul a taiat arborii.

In data de 1 martie 2013, politistii din Fildu de Jos s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, in data de 13 februarie 2013, R. Danut, 34 ani, din Fildu de Sus, a taiat si sustras ilegal din padurea ”Composesoratului Fildu de Mijloc”, mai multi arbori, cauzand un prejudiciu in valoare de 683 lei.

In aceeasi zi, politistii din Cuzaplac s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, in data de 21 ianuarie 2013, I. Nicusor, 45 ani, din localitatea Jina, judetul Sibiu, a taiat si sustras ilegal din padurea ”Composesoratului Ruginoasa”, mai multi arbori, cauzand un prejudiciu in valoare de 689 lei.

In cauze s-au intocmit acte premegatoare pentru savarsirea infractiunilor de taiere ilegala de arbori si furt de arbori.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente