In urma campaniei de informare “Sorteaza si asorteaza” din Aiud s-au strans aproape 4 tone de deseuri

In urma campaniei de informare "Sorteaza si asorteaza" din Aiud s-au strans aproape 4 tone de deseuri

Campania de informare „Sorteaza si asorteaza” demarata de catre Grupul Greendays, sucursala Aiud, si desfasurata cu sprijinul primarului Mihai Horatiu Josan, a mai parcurs o etapa. Luni, in sala Ion I. C. Bratianu a Primariei municipiului Aiud, a avut loc premierea concursului la care au participat cele 4 institutii de invatamant implicate in campania de popularizare a colectarii selective a deseurilor.

Timp de o luna, cat a durat concursul dintre unitatile de invatamant, liceenii din Aiud au colectat selectiv aproape 4 tone de deseuri.

Pe primul loc, s-a situat Colegiul National „Bethlen Gábor” cu 2,159 tone, urmat de catre Colegiul National „Titu Maiorescu”, ai carui elevi au colectat selectiv 0,882 tone de deseuri. Colegiul Tehnic a ocupat locul al treilea cu 0,678 tone, pe al patrulea loc situandu-se Grupul Scolar Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud, care a colectat 0,215 tone.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Aiud, Ada Rus, organizatorul campaniei a dorit sa premieze fiecare unitate de invatamant participanta la concurs, considerand ca orice efort in sensul colectarii corecte a deseurilor trebuie recompensat. In urma discutiilor cu reprezentantii liceelor, s-a constatat ca acestea duc lipsa de echipamente sportive, astfel ca premiile pregatite de Grupul Greendays, sucursala Aiud, pentru fiecare scoala in parte, au raspuns practic acestor nevoi. Grupul Scolar Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud a primit 2 mingi de fotbal si 2 de baschet, Colegiul Tehnic a fost premiat cu 3 mingi de fotbal si 3 de handbal, iar Colegiul National „Titu Maiorescu” a primit 4 mingi de baschet si 4 de handbal. Castigatorul concursului, Colegiul National „Bethlen Gábor”, a fost premiat cu 3 mingi de fotbal, 3 de baschet si 3 de volei, dar si cu 10 echipamente pentru echipa de baschet a scolii.

„Le multumesc celor care s-au implicat in concurs si ii felicit pentru rezultatele obtinute. Campania noastra da rezultate, care se vad la cele punctele de colectare selectiva, iar pentru asta trebuie sa le multumesc si liceenilor, dar si profesorilor lor pentru implicare. Tinerii din Aiud au aratat ca pot fi un real exemplu pentru intreaga comunitate si sper ca e unul care, incet, va fi urmat de toata lumea”, a declarat Jorge Rodrigues, administratorul Grupului Greendays, sucursala Aiud.

De precizat faptul ca tot astazi, elevii care au participat la monitorizarea punctelor de colectare selectiva din Aiud si-au predat articolele scrise in urma analizei efectuate in teren. Materialele elevilor vor fi publicate in primul numar al revistei „Greendays” ce va aparea in cursul lunii martie si pe care, operatorul intentioneaza sa o editeze de 2 ori pe an, pentru informarea cetatenilor care beneficiaza de serviciile sale.

Premierea de azi s-a incheiat cu lansarea ultimei etape a campaniei „Sorteaza si asorteaza”: concursul individual pentru cele 6 burse Greendays, in valoare de 600 lei fiecare. Liceenii care vor dori sa castige o bursa Greendays vor trebui sa conceapa un proiect de promovare a colectarii selective in randul elevilor din clasele V-VIII din municipiul Aiud, cu mentiunea ca, prin participarea la acest concurs, isi exprima si acordul de a se implica in campania finala de informare cu privire la colectarea selectiva, care se va adresa scolilor generale.

Prezent la premiere, primarul Mihai Horatiu Josan a precizat ca prin felul in care lumea intelege salubritatea, comunitatea isi da examenul de maturitate si civilizatie: „Autoritatea locala monitorizeaza atent activitatea operatorului de salubritate, astfel incat serviciile de care beneficiaza aiudenii sa fie corespunzatoare exigentelor care au stat la baza concesionarii si a acestui serviciu. Pe de alta parte, cred ca cetatenii stiu foarte bine ca, fara participarea lor, niciodata nu va fi perfect curat. De la incheierea contractelor de salubritate cu operatorul, pana la felul cum se depoziteaza deseurile la locul lor si nu la intamplare, fiecare cetatean participa la curatenia Aiudului. De aceea, liceenii si cadrele didactice care ii coordoneaza merita toate felicitarile si multumirile mele pentru spiritul civic de care dau dovada. Profit de prilej, sa ii felicit public, pe toti aiudenii care au raspuns rugamintii mele de zilele trecute si au iesit din case pentru a curata spatiile din fata blocurilor, a caselor sau a spatiilor comerciale, ajutand astfel operatorul si autoritatile sa intervina mai eficient pentru ca zapada sa nu creeze probleme de trafic. Cu astfel de tineri, cu astfel de oameni, nu pot sa fiu decat mandru”, a declarat primarul municipiului Aiud.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente