In Vaslui a demarat constructia unui parc eolian in valoare de 90 milioane de euro

0
348
Judetul Vaslui are plan local pentru protectia mediului

In judetul Vaslui a demarat constructia unui parc eolian, care se va intinde pe raza a trei comune, Dranceni, Arsura si Duda Epureni, valoarea investitiei ridicandu-se la 90 milioane de euro.Vaslui

Potrivit Directiei Judetene pentru Calitatea in Constructii ( DJCC ) aceasta este cea mai mare investitie din ultimii 20 de ani. „Odata cu incalzirea vremii s-au redeschis santierele de constructii, deja in acest moment am dat avizul pentru 47 de lucrari. Dintre acestea, 20 sunt in mediul rural si 27 in mediul urban. Cea mai importanta este parcul eolian in valoare de 90 milioane de euro. Nu cred ca a mai fost in ultimii ani o investitie cu o asemenea valoare. De asemenea, alt parc eolian,cu o valoare mai mica va fi construit in perioada urmatoare la Vutcani. Deja s-au dat avizele necesare. In actualul context economic, faptul ca oamenii din acea zona o sa isi gaseasca de lucru e foarte important”, a declarat Ovidiu Pascal, director coordonator la DJCC Vaslui.

Parcul eolian de pe raza comunelor Dranceni, Arsura si Duda Epureni se va compune din 23 de stalpi, fiecare cu o inaltime de peste 200 de metri, prevazute cu pale de peste 50 de metri. Tot in randul lucrarilor care au obtinut aviz, intra si reabilitarea si refacerea DJ Cretesti – Murgeni , pe o distanta de 55 km si construirea a 80 de apartamente ANL din municipiul Vaslui.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.