Inca 6.200 de arbori si 60.000 de flori in Constanta

0
362

Primaria Constanta a demarat ieri un amplu program de plantari de material dendrologic, care se va desfasura in iarna 2007/2008. Startul campaniei a fost dat in parcul Tomis II, de primarul Constantei, Radu Mazare, care a anuntat ca in municipiu vor fi plantati peste 6.200 de arbori si arbusti si 60.000 de flori.

„Am fi vrut sa incepem plantarile din aceasta primavara, insa procedurile de achizitie au durat mai mult decit ne asteptam si a trebuit sa aminam lucrarile. Am demarat plantarile aici, in Parcul Tomis II, pentru ca aici am inaugurat si primul Club pentru pensionari si atunci le-am promis virstnicilor ca, in scurt timp, parcul va arata altfel. Ne tinem de cuvint. Aceasta plantare nu va fi ultima, anul viitor urmind sa continuam cu cel putin aceeasi cantitate ca in 2007”, a declarat Radu Mazare.

Primarul a mai spus ca, spre deosebire de alte orase, Constanta nu se confrunta cu probleme deosebite in privinta spatiilor verzi. „In parcuri nu s-a distrus spatiul verde, cu exceptia unei mici suprafete din parcul Tabacarie, de la Mall-ul Constanta. Mall-ul se construieste pe o alee betonata, unde a fost realizata o retrocedare loc pe loc. La data respectiva, Legea impunea autoritatilor locale sa retrocedeze loc pe loc. Nici nu se pune problema sa semnez autorizatia de incheiere a lucrarilor inainte ca investitorii sa planteze numarul de pomi dezradacinati pentru construirea Mall-lui, inmultit cu sase”, a afirmat Mazare. El a subliniat ca ordonanta legata de interzicerea constructiilor pe spatiile verzi a fost emisa dupa scandalul in cazul parcului Bordei din Capitala. „Basescu a facut retrocedare in compensare in parcul Bordei, nu loc pe loc. Pentru a se stopa constructiile in acel parc, s-a emis o ordonanta care sa interzica constructiile pe spatiile verzi. Avem si noi ordonanta la Primarie, dar prevederile nu sint foarte clare. Nu stim ce inseamna spatiu verde amenajat, respectiv daca un om poate sau nu construi in curtea lui, pe un spatiu verde. Asteptam sa ne lamurim si apoi vom vedea ce este de facut”, a afirmat primarul. El a anuntat insa ca Primaria studiaza deja posibilitatile de extindere a extravilanului pentru amenajarea altor parcuri. „Constanta nu este un oras care sufera la fel de mult ca Bucuresti din cauza poluarii, pentru ca este o aglomerare urbana inconjurata de apa. Plantarile din aceasta iarna se realizeaza cu fonduri proprii, dar avem dosare inaintate la Ministerul Dezvoltarii Durabile, de unde avem promisiunea ca ni se va aproba finantarea pentru noi programe de plantari”, a mai spus Mazare.

Primarul a anuntat ieri ca saptamina viitoare vor fi reluate lucrarile de reabilitare integrala a Spitalului Clinic de Urgenta Constanta, cu aceeasi firma care le-a demarat, dupa ce autoritatile nationale care au sistat proiectul au constatat ca solutia gasita de autoritatile locale constantene este cea mai buna. Tot saptamina viitoare, in portul Tomis, va fi demarat proiectul de amenajare a Marinei Turistice Constanta, un alt amplu proiect al Primariei Constanta.

Sursa: Telegraf Online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.