Inca o investitie majora intr-un parc fotovoltaic, realizata de nemti

Inca o investitie majora intr-un parc fotovoltaic, realizata de nemti
Inca o investitie majora intr-un parc fotovoltaic, realizata de nemti

Romania este una dintre principalele destinatii ale investitiilor in industria energiei regenerabile, unde centralele fotovoltaice produceau, joi dimineata, 140 de MW, reprezentand aproape doua procente din productia totala de energie electrica a Romaniei, conform datelor furnizate de Transelectrica.

Tot joi dimineata, productia de energie electrica a Romaniei depasea cu peste 350 MW consumul, care se ridica la 6.750 MW.

La 31 iulie 2013, in Romania se aflau in functiune turbine eoliene cu o capacitate de 2.198 de MW, panouri fotovoltaice de 413 MW, microhidrocentrale de 474 de MW si proiecte pe biomasa de 52 de MW.

O noua centrala de 50 MW

Germanii de la Skytron Energy a finalizat, recent, un proiect al companiei LSG Building Solutions, prin care a fost cosntruita o centrala fotovoltaica de 50 de MW.

Pe langa aceasta, care era planificata pentru acest an, se adauga altor doua, ambele cu o putere instalata de 65 MW, fiind situate in judetul Giurgiu, realizate de Skytron tot in parteneriat cu LSG Building.

Alte doua parcuri solare urmeaza sa produca din noiembrie 

La inceputul toamnei, Juwi, dezvoltator de proiecte fotovoltaice, a inceput lucrarile la doua parcuri, cu o capacitate totala instalata de aproape 13 MW, in colaborare cu chinezii de la HiSun PC si Abacus Renewables, ambele urmand sa inceapa productia in luna noiembrie a acestui an.

Cele doua parcuri sunt in Satu Mare si Butimanu, primul avand o capacitate de productie de circa 6 MW, iar cel de-al doilea, de 7 MW.

Conform companiilor, acestea vor putea alimenta cu energie verde 4.700 de familii cu trei mebri fiecare.

La inceputul lunii octombrie, Enel Green Power a conectat la retea parcul fotovoltaic de la Colibasi, judetul Giurgiu, cu o putere instalata de 6,5 MW, al treilea proiect operational de energie solara al companiei in Romania.

Centrala fotovoltaica de la Colibasi va genera pana la 8 milioane kWh de electricitate in fiecare an, suficient pentru a alimenta aproximativ 7.000 de gospodarii.

Si halele companiilor de logistica produc energie verde

Un alt parc fotovoltaic a fost instalat de germanii de la Solon pe acoperisul unui centru logistic din zona Bucurestiului, fiind considerat cele mai mare proiect de acest fel, avand o putere instalata de 2,2 MW.

Companiile din acest centru logistic vor consuma circa 15% din energia produsa pe acoperis, iar restul va intra in reteaua electrica nationala.

Centrul apartine firmei Atwar & TH Services, care a fost infiintata de compania de logistica Elcyrom Realty & Development.

Sudul tarii, cautat de investitori 

Un alt proiect important din sudul tarii este acela prin care Solar Power Energy Ro va dezvolta un parc fotovoltaic cu o capacitate instalata 4,43MW.
Investitia, care va fi localizata in localitatea Mavrodin, judetul Teleorman, se ridica la circa 5,55 milioane de euro.

Petrotel-Lukoil ar vrea sa intre in sectorul energiei verzi

Si rusii de la Petrotel-Lukoil se gandesc sa intre pe segmentul „verde” al energiei, luand in calcul constructia unor parcuri fotovoltaice pe cateva terenuri pe care le detine langa Ploiesti.

Compania a anuntat ca se gandeste sa instaleze panouri fotovoltaice de pana in 12 MW, dupa ce a finalizat ecologizarea a mai multor bataluri de aproximativ opt hectare, in care a investit 38,5 milioane dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *