Incalzirea climatica risca sa agraveze “considerabil” saracia pe glob

Incalzirea climatica risca sa agraveze "considerabil" saracia pe glob
Incalzirea climatica risca sa agraveze “considerabil” saracia pe glob

Incalzirea climatica risca sa agraveze “considerabil” saracia pe glob, afectand recoltele agricole si amenintand securitatea alimentara a milioane de persoane, avertizeaza duminica Banca Mondiala.

“Fara o actiune puternica si rapida, incalzirea (…) si consecintele ei ar putea agrava considerabil saracia in numeroase regiuni de pe glob”, avertizeaza institutia intr-un raport publicat inainte de conferinta de la Paris pe tema climei.

Seceta, canicula, acidificarea oceanelor, reducerea accesului la apa fac ca Banca Mondiala sa anticipeze un scenariu in care comunitatea internationala nu isi va atinge obiectivul de limitare a cresterii temperaturii mondiale la plus 2 grade Celsius in raport cu epoca preindustriala, fata de plus 0,8 grade Celsius in prezent.

Evenimente climatice “extreme” care au loc in prezent “o data la un secol” ar putea deveni “noua norma climatica”, avertizeaza institutia, care trage un semnal de alarma mai ales in privinta a trei regiuni de pe glob: America Latina, Orientul Mijlociu si Europa de Est.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente