Incalzirea gloala este ireversibila

2
230

O echipa de cercetatori americani in domeniul mediului avertizeaza ca multe dintre efectele schimbarilor climatice sunt ireversibile.
_45415628_006599156-1.jpg
Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca temperaturile globale pot ramane ridicate pentru inca o mie de ani, chiar in conditiile in care emisiile de carbon vor fi cumva stopate.
Raportul Administratiei Nationale Oceanice si Atmosferice din Colorado vine ca urmare a anuntului presedintelui Barack Obama referitor la revizuirea standardelor de noxe emise de vehicule si apare in publicatia Metodele Academiei Nationale de Stiinta.
Echipa avertizeaza ca, daca nivelul carbonului din atmosfera va continua sa creasca, se vor inregistra mai putine ploi in zone si asa uscate din sudul Europei, America de Nord precum si in unele portiuni din Africa si Australia.
Cercetatorii sustin ca deocamdata oceanele incetinesc incalzirea globala prin absorbtia caldurii, dar pana la urma vor elibera caldura in atmosfera. Acestia adauga faptul ca politicienii trebuie acum sa incerce sa inlature daunele deja produse mediului de poluarea cauzata de oameni. Oamenii credeau ca daca vom opri emisia de dioxid de carbon, climatul va reveni la normal intr-o suta de ani, dar acest lucru este neadevarat afirma cercetatorul Susan Solomon, coordonatorul raportului, citat de Associated Press.
Concluziile vine dupa ce presedintele Obama a ordonat Agentiei de Protectie a Mediului din Statele Unite sa revizuiasca regulile cu privire la noxele emise de vehiculele de pasageri.

Sursa: BBC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.